bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin prijs daalt en bereikt cruciaal niveau

Niet alles gaat volgens de planning voor de Bitcoin bulls, nu de Bitcoin prijs tot onder de $44.000 is gezakt.


Bitcoin daalt tot onder de $44K

De Bitcoin prijs leek de afgelopen weken bezig aan een sterke opmars, maar van deze positiviteit is vandaag niet veel meer over. De Bitcoin prijs zojuist namelijk tot $42.700. Dat is meer dan 9 procent lager dan een week geleden. De afgelopen dagen hebben we enorme Bitcoin aankopen gezien van MicroStrategy en Terra, maar ook dit heeft de positiviteit niet terug naar de markt gebracht.

BTC grafiek 4 uur per candle – Bron: Tradingview

De correctie komt wellicht niet geheel onverwacht. De Amerikaanse Federal Reserve onthulde namelijk dat mei het begin zou moeten zijn van een grote afbouw van de steunmaatregelen en het verhogen van de rente. Hiermee komt er een einde aan razendsnel bij printen van dollars.

“Het is van het allergrootste belang om de inflatie terug te dringen. Daarom zal de commissie het monetaire beleid blijven aanscherpen door middel van een reeks renteverhogingen. Daarnaast wil het beginnen met het afbouwen van de balans vanaf de vergadering in mei, Aldus de toekomstige Fed-vicevoorzitter Lael Brainard op een conferentie deze week.”

Ook de oorlog in Oekraine komt de enorme inflatie in de eurozone niet ten goede. De zorgen op een nieuwe grootschalige aanval van Rusland op de Donbas is slecht nieuws voor beleggers. Ook de alsmaar strenger wordende sancties komen de economie ten goede.


Huidige prijszone is cruciaal om vast te houden

Op dit moment wordt de prijszone van $44.000 door veel analisten gezien als zeer belangrijk. Als de koers niet rond dit niveau blijft zal de BTC prijs weleens flink kunnen dalen.

De populaire twitteraar genaamd ‘Gaah’, zei dat de zone rond de $44K – $44.4K heel belangrijk is om te verdedigen. Als dit niet lukt zal de BTC prijs kunnen crashen tot $37.000.

Bitcoin nieuws

Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving