Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin prijs crasht met 10% tot onder de $49k

Bitcoin is nu 25% gedaald ten opzichte van zijn hoogste punt ooit, nadat het vandaag tot onder de psychologische $50.000 grens is gezakt.


Een pijnlijke crypto crash

De Bitcoin prijs is voor het eerst sinds maart onder de $50.000 gedaald, waarbij BTC in de afgelopen 12 uur meer dan 10% van zijn waarde verloor. Rond 07:00 ’s ochtends bereikte de koers een dieptepunt van $48.325.

Bitcoin koers daalt tot onder $50k – Bron: Tradingview

Op 17 april kreeg BTC te maken met een afwijzing van de $60.000 grens, waardoor de Bitcoin-prijs binnen één uur met bijna 20% crashte. Terwijl de markten zich enkele dagen lang consolideerden in de buurt van $55.000, zien we vandaag dat het bearish sentiment te sterk is en de crash zich doorzet.

Steeds meer crypto investeerders nemen winsten, wat kan duiden op een lokale top. Analisten van JPMorgan waarschuwden onlangs al dat Bitcoin in een bearmarkt kan raken als het er niet in slaagt om het $60.000 niveau terug te vorderen.

De koersval tot onder de psychologische grens van $50.000 heeft tot gemengde reacties op Twitter geleid, waarbij Messari-onderzoeker Mira Christanto opmerkte dat de markten zich slechts met 23% hebben teruggetrokken van het hoogste punt ooit. Dat is helemaal niet gek in een bull run. In 2017 zagen we de markt wel vaker mer 35% terugvallen en vervolgens hard omhoog schieten.

Ook Ethereum, die gisteren nog een All Time High van $2.640 behaalde, verliest vandaag meer dan 10% van zijn waarde. De vraag die iedere investeerder zich nu stelt is dan ook: Is er een bearmarkt in aantocht, of is het ‘slechts’ een correctie in een sterke bull markt?

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten