Bitcoin rood
Bitcoin

Bitcoin prijs daalt tot $6500, ook Ethereum en Ripple omlaag

De Bitcoin prijs is gister nacht weer flink onderuit gegaan. De BTC koers zakte zelfs even tot $6550 dollar. Ook de koersen van Ethereum en Ripple kleuren weer vandaag weer rood.


Bitcoin prijs bereikt bijna $6500 dollar

Gisteren rond 01:00 ‘s nachts viel de BTC prijs weer flink naar beneden. Om 07:00 ‘s ochtends bereikte de grootste cryptomunt haar dieptepunt van $6550 dollar. Sindsdien zien we de BTC koers langzaam herstellen.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $6875 dollar. Dat is nog altijd 5 procent lager dan één dag geleden. Als we kijken naar de wekelijkse Bitcoin grafiek, zien we dat de munt in 7 dagen tijd met meer dan 15 procent is gedaald. Als we nog wat uitzoomen, naar de 3 maandelijkse grafiek, dan zien we dat de BTC prijs met zo’n 33% is gedaald.

Benieuwd naar de huidige koers? Hieronder zien we een live grafiek. Let wel, deze live grafiek noteert de prijs in euro’s.

 

Vooralsnog zullen de meeste analisten de $6500 dollar aanmerken als belangrijke grens. Niet alleen omdat BTC hier vandaag vanaf is gebounced, maar ook omdat deze grens essentieel is voor BTC miners. Als we onder deze prijs zakken, zal het voor veel miners niet meer rendabel zijn om Bitcoins te minen. Analisten beweren dus dat miners deze prijs zullen verdedigen.

Op het moment lijkt deze theorie inderdaad te kloppen. De BTC koers lijkt langzaam wat te herstellen en de $6500 grens houdt vooralsnog stand.


Ethereum & Ripple koersen kleuren rood

Ook altcoins hebben zwaar geleden onder de zwakke presentatie van Bitcoin. Zo veliest Ethereum vandaag 5,77% en daalt de Ripple (XRP) prijs met meer dan 6,6%.

Als we naar de wekelijkse grafieken van de twee grootste altcoins kijken, zien we dat ETH in 7 dagen tijd meer dan 20% heeft verloren. XRP heeft in 1 week tijd zo’n 12 procent van haar waarde zien verdampen.

Eerder deze week schreef Newsbit een artikel waarin wordt beschreven wat de mogelijke redenen zijn voor de recente crypto crash. Volgens sommigen zat de crash er gewoon aan te komen TA technisch gezien. Anderen wijzen de crash toe aan de uitspraken van de Centrale Bank van China (PBoC). De PBoC heeft zijn zeer strenge beleid tegen crypto handel en crypto exchanges opgevoerd.

Bitcoin nieuws

Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
MicroStrategy koers veel te hoog ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?