Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin prijs doorbreekt $41k

De Bitcoin prijs brak gisteren al even door de magische $40.000 grens heen, maar kreeg toen te maken met een correctie. Vandaag zet het sterke koersverloop door en bereikt de grootste digitale munt zelfs een prijs van $41.000.


Er is geen houden aan

Bitcoin heeft vandaag, rond 11:30, de $40.000 grens opnieuw doorbroken. Gisteren werd dit psychologische niveau al even doorbroken, maar kort daarna zakte de prijs terug. Vandaag zien we echter dat er geen houden aan was voor de bears. BTC heeft met grote kracht het $40.000 niveau doorbroken en schiet direct door naar de $41.000.

Bitcoin bereikt $41k – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Dit is de reden van de Bitcoin prijsstijging

Gisteren zagen we dat de koers hard corrigeerde, vlak na het doorbreken van de $40.000. De koers zakte toen namelijk in een half uur tijd met bijna $3.500. Echter, de dip werd agressief opgekocht waardoor de prijs nu alweer een nieuw hoogtepunt heeft bereikt.

Een belangrijke reden voor de prijsstijging van de digitale munt is het feit dat grote institutionele beleggers enorme aantallen BTC tokens opkopen. Daarnaast zien we dat de traditionele media ook weer meer aandacht geeft aan de digitale munt. Dit zorgt ervoor dat, naast de institutionele beleggers, er ook weer veel nieuwe particuliere beleggers geïnteresseerd zijn om in Bitcoin te investeren.

De totale marktwaarde van de Bitcoin ligt nu boven de $760 miljard, wat betekent dat het de op 4 na grootste valuta ter wereld is.

Bitcoin nieuws

Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’ Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’
Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt
Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten