Bitcoin

Bitcoin prijs doorbreekt $41k

De Bitcoin prijs brak gisteren al even door de magische $40.000 grens heen, maar kreeg toen te maken met een correctie. Vandaag zet het sterke koersverloop door en bereikt de grootste digitale munt zelfs een prijs van $41.000.


Er is geen houden aan

Bitcoin heeft vandaag, rond 11:30, de $40.000 grens opnieuw doorbroken. Gisteren werd dit psychologische niveau al even doorbroken, maar kort daarna zakte de prijs terug. Vandaag zien we echter dat er geen houden aan was voor de bears. BTC heeft met grote kracht het $40.000 niveau doorbroken en schiet direct door naar de $41.000.

Bitcoin bereikt $41k – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Dit is de reden van de Bitcoin prijsstijging

Gisteren zagen we dat de koers hard corrigeerde, vlak na het doorbreken van de $40.000. De koers zakte toen namelijk in een half uur tijd met bijna $3.500. Echter, de dip werd agressief opgekocht waardoor de prijs nu alweer een nieuw hoogtepunt heeft bereikt.

Een belangrijke reden voor de prijsstijging van de digitale munt is het feit dat grote institutionele beleggers enorme aantallen BTC tokens opkopen. Daarnaast zien we dat de traditionele media ook weer meer aandacht geeft aan de digitale munt. Dit zorgt ervoor dat, naast de institutionele beleggers, er ook weer veel nieuwe particuliere beleggers geïnteresseerd zijn om in Bitcoin te investeren.

De totale marktwaarde van de Bitcoin ligt nu boven de $760 miljard, wat betekent dat het de op 4 na grootste valuta ter wereld is.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?