Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin prijs doorbreekt $50.000 barrière

Bitcoin heeft zojuist opnieuw de psychologische $50.000 grens overschreden. Dit is een mijlpaal die we al een maand niet gezien hebben.


Bitcoin prijs weer boven de $50K

Vandaag is de eerste keer sinds 7 september 2021 dat de Bitcoin prijs weer boven de $50.000 grens ligt. 7 september was de dag dat El Salvador het eerste land in de geschiedenis werd dat de digitale valuta als wettig betaalmiddel accepteerde. Op 8 september begon de BTC koers echter hard te crashen, waardoor het op 21 september tot een dieptepunt zakte van $40.000.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Wat zorgt voor de Bitcoin comeback?

Verschillende factoren hebben geholpen om Bitcoin weer boven de $50.000 grens te krijgen. Zo zei Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, vorige week dat Amerika geen anti crypto standpunnt in zal gaan nemen. Dit in tegenstelling tot China, dat zowel de handel in cryptovaluta als het minen ervan verboden heeft.

“Is het uw bedoeling om het gebruik van cryptocurrencies te verbieden of te beperken, zoals we in China zien?, werd Powell gevraagd tijdens een hoorzitting van de House Committee on Financial Services. Powell antwoordde eenvoudig “Nee.”

Verder is de veerkracht die BTC toont, ondanks het crypto-verbod in China een zeer positief teken. Miners verdienen nog altijd miljoenen per dag en het netwerk blijft sterk. Het lijkt er steeds meer op dat overheden de digitale valuta niet zo veel schade meer toe kunnen brengen.

Bitcoin nieuws

Auteur Black Swan: “Bitcoin is gefaald ook als het $100K waard wordt” Auteur Black Swan: “Bitcoin is gefaald ook als het $100K waard wordt”
Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons
Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten