Bitcoin

Bitcoin prijs doorbreekt $7000

Bitcoin heeft vandaag eindelijk de $7.000 grens doorbroken. De doorbraak vond plaats nadat de munt dagen lang zijdelings is verhandeld. De nieuwe week is dus goed begonnen, maar wat kunnen we verwachten?


Het sterke herstel

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $7.045. Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 3,9 procent is gestegen. De prijsstijging tot boven de $7.000 ging vandaag, rond 6 uur ‘s ochtends, van start. De vraag is nu of de stijging door zet of dat BTC weer terugvalt tot zijn oude bereik rond de $6.800.

Bitcoin lijkt zich langzamerhand weer te herstellen van de enorme marktcrash die een paar weken geleden plaatsvond. De koers bereikte toen een dieptepunt van $3.700. Deze daling werd veroorzaakt door de paniek die het coronavirus met zich meebracht. Ondanks dat het virus nog lang niet verdwenen is, is Bitcoin bezig met een sterk herstel. De munt lijkt zich steeds minder aan te trekken van de traditionele aandelenmarkten waardoor het misschien, heel langzaam, inderdaad haar status als ‘safe haven asset’ waar kan maken.

De Bitcoin prijs is dus bezig aan een ongelofelijk herstel en dat is ook te zien aan de Bitcoin futures. Bitcoin trekt opnieuw de aandacht van beleggers. Dat blijkt want de futures markten bereiken hun hoogste volume sinds de marktcrash.

Voor sommigen is de huidige prijsstijging slechts een voorproefje van wat er komen gaat. Jonathan Leong, mede-oprichter van het handels platform BTSE, zei dat hij zeer optimistisch was over de toekomst. Hij vatte op Twitter samen:

“Bitcoin toont buitengewone veerkracht. Dat terwijl dit mogeijk de ergste economische crisis is voor de Bitcoin tot nu toe. Dit is pas het begin.”

Bitcoin koers kan stijgen naar $8000

Gisteren schreven we al een bericht waarin we aangaven dat er spoedig een beslissing gemaakt zou gaan worden. De vraag was alleen welke kant op. Het lijkt er vandaag op dat het een beweging naar boven is. Echter, om dit te valideren zou eerst de $7.200 moeten worden doorbroken. Als dit prijsniveau doorbroken wordt kan de Bitcoin koers wellicht doorstijgen tot richting de $8000.

 

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’