Bitcoin

Bitcoin Futures zien hoogste volume sinds 2 weken

Bitcoin trekt opnieuw de aandacht van beleggers. Dat blijkt wel want de futures markten bereiken hun hoogste volume sinds de marktcrash van onder de $4.000.


Een frisse groei

Volgens gegevens van Skew, bereikten de BTC futures een enorm hoog volume op het Bakkt en CME platform. Dit was het hoofste volume sinds 16 maart.

De CME Group bereikte donderdag een volume van $347 miljoen. Bakkt, een kleinere concurrent, boekte een volume van $12 miljoen voor zijn fysiek afgewikkelde futures en $7,7 miljoen voor zijn contante product.

Deze opleving volgde na twee weken van zeer matige prestaties. Beleggers raakten vorige maand in zware paniek nadat een neerwaartse spiraal zich over de Bitcoin markten had ontrafeld. Hierdoor daalde de prijs binnen een dag naar $3.600.

Sinds deze crash is de Bitcoin koers weer hersteld. Donderdag lag de grootste cryptomunt zelfs weer rond de $7000, wat een herstel is van ongeveer 93% ten opzichte van zijn dieptepunt.

Het vertrouwen van beleggers is in een recordtijd teruggekeerd, ondanks de aanhoudende onzekerheid van het coronavirus die de traditionele aandelenmarkten teisteren. Analisten zijn van mening dat Bitcoin leed onder de epidemie. Dit omdat beleggers hun crypto’s verkochten om verliezen in aandelen en elders te dekken.

Voor sommige deelnemers uit de sector was de huidige prijsactie van $7.000 slechts een voorproefje van wat er komen gaat. Jonathan Leong, mede-oprichter en CEO van het handels platform BTSE, zei dat hij “optimistisch” was over de toekomst. Hij vatte op Twitter samen:

“Bitcoin toont buitengewone veerkracht. Dat terwijl dit mogeijk de ergste economische crisis is voor de Bitcoin tot nu toe. Bovendien is dit pas het begin.”

Geld injecteren waar nodig

Alle overheden ter wereld vragen zich af hoe ze de crisis op moeten vangen. Voor nu lijkt de tactiek heel veel geld bijdrukken. Zelfs Bitcoin sceptici zijn minachtend over de zeer controversiële reactie van de regering op de economische impact van het coronavirus.

De Federal Reserve van de Verenigde Staten heeft een record van $6 biljoen aan liquiditeit in de economie geïnjecteerd. De FED heeft gezegd dat zei”oneindig” geld heeft. De schijnwerpers zijn steeds meer gericht op het idee dat de fiat valuta een zero-sum-game is.

Het redden van verliesgevende of niet-duurzame bedrijfstakken, zoals luchtvaartmaatschappijen, was dus het begin van een oneindige cyclus, waarschuwde goudwant Peter Schiff. Op vrijdag schreef Schiff:

“Luchtvaartmaatschappijen geld geven om werknemers aan het werk te houden die ze niet langer nodig hebben, is niet alleen een verspilling van belastinggeld, maar leidt ook tot een verkeerde toewijzing van arbeidsmiddelen. Bovendien leidt dit tot een minder efficiënte en concurrerende Amerikaanse luchtvaartindustrie die voortdurend behoefte heeft aan de toekomstige reddingacties. ‘
 

Bitcoin nieuws

Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Bitcoin ETF van BlackRock voor het eerst $0 aan instromen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?