Bitcoin prijs is verdubbeld sinds de halving

De Bitcoin prijs is verdubbeld sinds de halving die plaatsvond in mei dit jaar. Het bedrijf Chainalysis schreef een groot deel van de bullish prijsactie toe aan institutionele beleggers.


Bitcoin is met 110% gestegen sinds de halving

De BTC prijs is meer dan verdubbeld sinds de derde Bitcoin halving. Om precies te zijn, is BTC met 115% gestegen. De prijzen gingen omhoog van $8.566 op 11 mei tot het testen van $18.500 op dit moment.

Volgens een rapport van het analysebedrijf Chainalysis zijn de liquiditeitsniveaus en exchange flows drastisch veranderd sinds de halving.

Het bedrijf identificeert ‘wallets die minder dan 25% van de Bitcoin verzenden die ze ooit hebben ontvangen’ als illiquide. De andere wallets worden geclassificeerd als liquide Bitcoin.

Liquide Bitcoin versus illiquide Bitcoin – Bron: Chainalysis

Wat we kunnen zien is, is dat het aantal Bitcoins waarmee gehandeld flink afneemt. Dit terwijl het aantal investeerders die de BTC tokens lang vasthouden juist razendsnel toeneemt. Chainlalysis vertelt zelfs dat het verwacht dat er momenteel maar 3,4 miljoen Bitcoin liquide zijn.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Accumulatie van institutionele beleggers

Het bedrijf schrijft het afnemende aanbod van liquide Bitcoin toe aan de grootschalige accumulatie van institutionele beleggers in 2020:

“Van vooraanstaande investeerders tot bedrijven als Square en Microstrategy. Steeds meer reguliere bedrijven en financiële instellingen wenden zich tot Bitcoin.”

Crypto beheerder Grayscale, die veel vooraanstaande institutionele beleggers vertegenwoordigt, bezit nu zelfs meer dan 500.000 BTC. Hiervan is maar liefst 50% in de afgelopen zes maanden verzameld.

Het is echter de moeite waard om op te merken dat de prijs van Ethereum in dezelfde periode zelfs nog beter heeft gepresteerd dan de Bitcoin. De ETH koers is met meer dan 160% gestegen sinds 11 mei 2020.