bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin prijs kan dalen tot $8.500 om CME-gap te vullen

Bitcoin investeerders moeten zich geen zorgen maken zolang de Bitcoin prijs boven het 200-daagse voortschrijdend gemiddelde blijft, vertelt de bekende analist Ivan on Tech. Toch vertelt hij dat de koers nog wel een flinke daling mee kan maken.


Bitcoin kan dalen tot $8.500

De Bitcoin koers is vandaag tot onder de $9.500 gezakt. De prijs voor 1 Bitcoin bereikte vandaag zelfs een dieptepunt van $9.320 dollar, volgens de gegevens van CoinMarketCap.

Cryptovlogger en analist Ivan Liljeqvist (beter bekend als Ivan on Tech) vertelt in een video dat er meer pijn zal zijn voor Bitcoin investeerders als er een bearish CME-gap van $8.500 wordt opgevuld.  

“Er is nog steeds een gap en er is nog steeds de mogelijkheid dat we daar naartoe gaan. De gap zit nu op $8.500” , vertelt hij.


Nog een nep golden cross? 

Ondanks zijn recente periode van hevige volatiliteit blijft de Bitcoin verhandelen boven zijn 200-daagse voortschrijdend gemiddelde dat momenteel op $8.800 staat. Het overschrijden van dit gemiddelde werd door verschillende bekende analisten, zoals Tom Lee, aangewezen als een zeer belangrijk gegeven die een bullish sentiment aangeeft. Hij vertelde dat het winstpercentage van BTC met zo’n 80% neigt te stijgen, zolang het boven dit niveau blijft.

Naast dit positieve gegeven werd er nog een positieve ontwikkeling gemeld door TA analisten. Er werd namelijk een golden cross geproduceerd op de dagelijkse BTC chart.

Bron: Ivan on Tech

Liljeqvist vertelt dat een sluiting onder de 200 MA slecht nieuws zou zijn voor Bitcoin. Dit aangezien dit nog nooit gebeurd is tijdens de vorige bull run.

“Het is oké als we een wick hebben onder 200 MA, maar het is niet goed als we sluiten onder 200 MA,” zei hij in de video.     


Conclusie

Dat Bitcoin mogelijk de bearish CME cap gaat opvullen, is niet vergezocht. Eerder deze week bereikte de Bitcoin een waarde van boven de $10.000. Echter zagen we de prijs snel weer onder deze psychologische grens terugvallen.

Met het steeds minder bullish lijkende golden cross verhaal en een afbrokkelende ondersteuningsniveaus, is er een grote kans op een verdere koersdaling van de cryptomarkt. Wel hoeven Bitcoin investeerders zich, volgens de analist, nog geen zorgen te maken. Hij vertelt dat het lange termijn sentiment nog steeds bullish is. De dalende koers brengt misschien zelfs een ideaal koopmoment met zich mee.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Bitcoin ETF van BlackRock voor het eerst $0 aan instromen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?