Newsbit

Bitcoin (BTC) Crash

Bitcoin prijs keldert tot dieptepunt van $48000

Bitcoin (BTC) Crash

De Bitcoin prijs daalde vandaag, tijdens een grote correctie, tot onder de $48.000, vlak voordat de Amerikaanse markt openging.


Een aanzienlijke correctie

De prijs van de Bitcoin is de afgelopen weken aardig gestegen, maar de afgelopen 24 uur is er een aanzienlijke correctie opgetreden. Bitcoin ondervond een daling van meer dan $10.000. De prijs daalde namelijk van $58.000 tot minder dan $48.000, wat een correctie van bijna 20% is.

Deze terugval zorgde er ook voor dat bijna alle andere crypto’s rood kleurden. Sommige altcoins daalde met meer dan 25%. Zal de dip snel opgekocht worden of kunnen we een grotere koersdaling verwachten? In dit artikel analyseren we de grafieken.


Is het een langdurige downtrend?

Markten stijgen eigenlijk nooit in een rechte lijn omhoog. Het is zelfs gezond als er van tijd tot tijd correcties optraden. Door deze correcties wordt de gekte even getemperd, de weak hands weg geschud en de markt even gerest.

Bitcoin 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Vaak zien we dat aan het begin van de correctie investeerders verwachten dat het ‘slechts’ een kleine correctie zal worden. Langzamerhand verslechtert dan het sentiment en daarmee zakt de koers. Op een gegeven moment zakt de koers dan zo ver dat mensen zich zorgen beginnen te maken en toch maar beginnen te verkopen om hun winst van de afgelopen tijd veilig te stellen. De koers zakt dan nog eventjes maar daarna volgt een opleving.

De vraag die we ons nu moeten stellen is of de markt een langdurige correctie zal ondergaan of dat Bitcoin weer omhoog stabiliseert en omhoog stuitert. Om de langdurige opgaande trend voort te zetten is het belangrijk dat de Bitcoin koers in ieder geval boven de $42.000 blijft. In dat geval lijkt de Bitcoin koers op de lange termijn nog altijd goed op weg naar de $63.000. Echter, als de $42.000 zone wordt doorbroken lijkt de koers verder te kunnen zakken tot $37.000.


Maart is normaal gesproken geen bullish maand

Als we de weekgrafiek van Bitcoin bekijken vallen een aantal dingen op. Historisch gezien zien we vaak dat maart geen goede maand is voor de digitale munt. In 2017, 2018 en 2020 vonden er in deze maand enorme correcties plaats. Natuurlijk is zoiets geen garantie dat de geschiedenis zich herhaalt, maar historische gegevens geven vaak inzicht in hoe marktcycli werken.

Correcties in maart – Bron: Tradingview

Kritieke niveaus voor Bitcoin

Er zijn een aantal belangrijke niveaus om in de gaten te houden. Allereerst is dat het niveau van $50.000 – $52.000. Als dit de komende dagen stand houdt kunnen we mogelijk weer omhoog bouncen. Mocht dit niet standhouden dan komt Bitcoin aan bij de kritieke ondersteuningszone van $42.000 – $44.000. Deze moet gehouden worden om een grotere daling te voorkomen. Als dit niet lukt, is een verdere daling naar het niveau rond de $37.000 waarschijnlijk. 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top