Bitcoin Prijs schiet omhoog na storting $84 miljoen USDT

De Bitcoin prijs is rond 13:15 ’s middags plotseling enorm omhoog gevlogen. Opvallend is dat er vlak voor de prijsstijging ruim $84 miljoen dollar aan USDT werd overgedragen aan een onbekende wallet op crypto exchange OKEx.

Sommige analisten beweren nu dat deze USDT is gebruikt om de Bitcoin koers kunstmatig te ondersteunen.


Whale verantwoordelijk voor BTC prijsstijging?

Zoals vandaag werd gemeld door het Twitter account ‘Whale Alert‘, hebben er twee grote transacties van Tether plaatsgevonden. Deze kwamen net voor de prijsstijging aan op crypto exchange OKEx. De transacties, van $14 miljoen en $70 miljoen dollar, kwamen vanuit verschillende onbekende TRON wallets.


Tether (USDT) vaker gelinkt aan prijsmanipulatie

Stortingen met Tether worden vaker gelinkt aan enorme prijsstijgingen en marktmanipulatie. Zo is er een aanklacht ingediend bij de rechtbank van Washington door Eric Young en Adam Kurtz. Young en Kurtz beweren nu specifiek dat Bitfinex en Tether samen hebben gespannen om de Bitcoin-markt te monopoliseren en te manipuleren.

In de aanklacht staat dat, wanneer de prijzen van de Bitcoin (BTC) daalden, Tether extra USDT bijdrukte en hiermee kunstmatig de waarde van de Bitcoin verhoogden. Volgens sommigen zou dit zelfs de reden zijn dat BTC in 2017 een hoogtepunt van $20.000 bereikte. Of deze aanklachten daadwerkelijk ook (volledig) kloppen, moet echter nog blijken.

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken