Bitcoin

Bitcoin prijs sloot de week sterk af en brengt $10,5K binnen bereik

De Bitcoin (BTC) prijs steeg gisteren tot boven de $10.000 en bereikte daarmee een ​​nieuw maandelijks hoogtepunt van $10.315. Ook vandaag zijn we dat BTC sterk blijft presteren. Kan de grootste cryptomunt dan eindelijk een gooi doen om de weerstand van $10.500 te doorbreken?


Gaat de Bitcoin een grote move maken?

De prijsstijging begon na een vrij onbewogen wekelijkse afsluiting waarbij de Bitcoin koers boven een belangrijke meerjarige dalende trendlijn sloot. Een paar uur na deze positieve sluiting zag de Bitcoin prijs een nieuwe stijging en steeg het boven de weerstandszone van $10.100.

De meeste analisten verwachten nu dat de koers spoedig richting de $10.500 weerstand zal stijgen. Als dit niveau doorbroken wordt kan de BTC prijs verder stijgen tot $11.000, $14.000 en misschien zelfs tot $16.000.

Hoewel dit natuurlijk opwindend is, is het belangrijk op te merken dat de Bitcoin prijs al enorm gestegen is de afgelopen tijd. De onderliggende ondersteuning van $9.450 heeft al lange tijd geen hertest gezien en dat is een gevaar.

Er is ook een CME-gap van $9.615 dat nog moet worden opgevuld. Gezien het belang dat traders toeschrijven aan CME-gaten, verhoogt elke daling tot onder $9.800 de kans dat de gat wordt opgevuld. 

Voor nu is het vooral belangrijk om het volume in de gaten te houden. De laatste twee keer dan BTC de $10.000 doorbrak steeg het handelsvolume explosief. Alleen als het volume hoog blijft kan BTC de weerstand van $10.500 doorbreken.

Bitcoin nadert belangrijk punt – Bron: Tradingview

Ethereum prijs kan stijgen tot $367

Ook de Ethereum prijs is de afgelopen dagen flink gestegen. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 ETH token rond de $324. Dit terwijl de prijs 1 week geleden nog ‘slechts’ rond de $237 lag.

Steeds meer handelaren verwachten nu dat de Ethereum koers kan stijgen tot de $367. Echter, ook hier moet je als trader oppassen aangezien de altcoin sinds 21 juli met meer dan 40% is gestegen. Dit betekent dat traders mogelijk hun winst zullen nemen wat de koers zal laten dalen.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?