Bitcoin

Bitcoin prijs stijgt tot $19.3K – Nieuwe rally komt op stoom

Bitcoin heeft vandaag de $19.000 grens weer overtroffen. De prijs daalde op vrijdag nog tot onder de $17.600, maar is vandaag weer volledig herstelt. De toenemende vraag van kopers zorgt ervoor dat BTC mogelijk snel de $20.000 grens zou kunnen gaan testen.


Whales verdedigen belangrijk niveau

Tot nu toe worden alle prijsdalingen snel opgekocht en ook institutionele investeerders lijken niet bang te zijn om veel geld te investeren in Bitcoin rond het huidige prijsniveau.

Wat opvalt is dat whales het $17.600 niveau verdedigen. Er lagen grote koop-orders rond dit niveau en dat was ook te zien op de whale-heatmaps.

“Bitfinex whales verdedigen $17.6k. Terwijl de gewone grafieken er behoorlijk slecht uitzagen, zag de heatmap er veelbelovend uit.”

Ook een andere analist deelde een soortgelijk sentiment toen Bitcoin de $17.600 bereikte. De analist zei op 11 december: “Bitcoin heeft in mijn optiek zijn bodem bereikt op $17.6k.”

Bitcoin prijsvoorspelling – Bron: Yaremchuk

Dat de Bitcoin prijs inderdaad omhoog geschoten is vanaf de $17.600 is zeer optimistisch. Het betekent namelijk dat er een higher low is gezet, wat een trend is die vaak wordt gezien tijdens prijsstijgingen.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Wat is het vervolg voor Bitcoin?

De verkoopdruk druk lag de afgelopen week vrij hoog. Dit drukte de Bitcoin prijs naar onderen. Echter, nu er minder verkoopdruk is op de korte termijn lijkt BTC weer te kunnen stijgen.

Als Bitcoin het $19.400-niveau weet te doorbreken neemt de kans toe om opnieuw een all-time high neer te zetten. Volgens een analist genaamd ‘Beastlorion’ zorgt het gebrek aan verkoopdruk op de korte termijn ervoor dat we spoedig een grote prijsstijging mee zullen maken. Hij vertelt:

“De prijsactie van BTC op dit moment is anders dan normaal. Er is 0 verkoopdruk. Het voelt alsof de prijs enorm kan gaan stijgen. Kijk maar naar die volumebalken. Er komt een grote pump aan IMO. “

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin Whales kopen in 24 uur voor miljarden dollars aan BTC
Investeringslegende: Bitcoin is de kans van ons leven
Mysterieuze crypto investeerder ‘Mr. 100’ koopt opnieuw voor miljoenen aan Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC