Bitcoin

Bitcoin prijs van $70k is mogelijk nu weerstand is doorbroken

Bitcoin heeft vannacht de cruciale weerstand van $51.600 – $52.000 doorbroken. Sindsdien is de prijs met meer dan 6 procent omhoog geschoten tot een hoogtepunt van $54.500. Sommige analisten vertellen nu dat de $70.000 in het verschiet ligt.


Bitcoin prijs bereikt 2-wekelijks hoogtepunt

Als we de bovenstaande grafiek bekijken, zien we dat BTC vanochtend een hoogtepunt van $54.500 bereikte. De uitbraak van vandaag volgde na een periode van relatief lage volatiliteit waarin de BTC prijs vastzat tussen de $46.000 en $52.000.

Analisten gaven al een tijd aan dat de $52k weerstand heel belangrijk was. Nu deze doorbroken is lijkt BTC weer op weg te kunnen gaan om nieuwe All Time High’s neer te zetten.

Bitcoin prijs schiet omhoog – Bron: Tradingview

Als we even afwijken van de grafieken en de fundamentele factoren bekijken dan zien we dat die er ook goed voorstaan. Ondanks dat, tijdens de crash, veel individuele investeerders hun Bitcoins verkochten hebben grote bedrijven juist crypto-tokens bijgekocht. De institutionele interesse blijft ongekend hoog en dat zorgt voor een enorme koopdruk. Goldman Sachs liet zelfs weten dat blijkt dat 40 procent van zijn klanten al blootstelling heeft aan cryptocurrencies.

Het is dus ook helemaal niet zo gek dat analisten nu het $70.000 niveau bestempelen als volgend doel.

Bitcoin nieuws

Bitfinex: Vraag naar Bitcoin vijf keer groter dan aanbod na Halving
Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’