Bitcoin prijs weer Bullish na stijging van 20% tot over $11.000

Na een flinke koersdaling waar de BTC prijs tot onder de $10.000 zakte, zien we vandaag een sterke wederopstanding. De Bitcoin koers maakt een sprong naar boven van meer dan 20%.


Bitcoin koers ziet sterk herstel

De afgelopen 7 dagen waren turbulent voor de Bitcoin koers. De BTC prijs viel op 27 juni plotseling naar beneden. De koersdaling leek een aanzet tot een flinke correctie naar beneden. Echter, BTC geeft zich (nog) niet gewonnen. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $11.070 dollar. Dit terwijl de koers 24 uur geleden nog ‘slechts’ rond de $10.250 dollar lag. Dat betekent dat de prijs vandaag met bijna 10 procent is gestegen.

 

Mainstream media krijgt deksel op de neus

De plotselinge ommekeer maakt direct gehakt met alle ‘idiote’ kritiek uit de mainstream media. Vlak voor de koersstijging schreef Forbes bijvoorbeeld dat de Bitcoin bubbel geknapt was en ook econoom Roubini maakte nogal giftige claims over de Bitcoin. Hij tweette het volgende:

Bitcoin is onder de 10k. De munt heeft een derde van haar waarde verloren in minder dan een week tijd. “Nog steeds een lange weg naar onder de $0, wat de echte waarde van de Bitcoin is. De munt zal spoedig $0 waard zijn.” zegt hij.

Vlak nadat de negatieve beweringen de wereld in werden geslingerd liet Bitcoin het ongelijk zien van de mainstream media.


Het is wachten op een nieuwe Bitcoin prijsstijging

Aan de andere kant kunnen crypto voorstanders weer genieten van het snelle herstel van de Bitcoin. Het is nu kijken waar een nieuwe prijsstijging plaats kan gaan vinden. Analist Josh Rager geeft aan dat $11.760 dollar een belangrijke zone is. Ook vertelt de analist dat het herstel de Bitcoin prijs weer extreem bullish maakt.

Niet alleen Rager geeft aan op een prijsstijging te wachten. Ook analist Thijs S vertelt dat de $11.900 dollar zone een belangrijk omslagpunt zal zijn. Als de koers hierboven komt kunnen we weer een flinke prijsstijging verwachten.

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken