Bitcoin,, Trending

Bitcoin (BTC) prijs zakt onder $10.000 dollar

De Bitcoin prijs blijft zakken. De grootste cryptocurrency zakt vandaag zelfs tot onder de $10.000 dollar grens. Ook altcoins worden meegetrokken in de misère van BTC.


“Bitcoin is een Koopje onder $10.000 dollar”

Zoals Newsbit 23 uur geleden meldde, was er een mogelijkheid dat de Bitcoin koers tot onder de $10.000 dollar zou zakken. Dit omdat de BTC grafiek een zogenaamde ‘grafsteen doji’ heeft gevormd. Ook Crypto analist Thijs voorspelde een correctie tot onder de $10k. Vandaag zien we dat de grens doorbroken is en dat heeft de koers doen dalen tot een dieptepunt van $9720 dollar.

 
Bitcoin-prijs-onder-10k-1

$9720 dollar is een correctie van 30% voor Bitcoin, zegt crypto trader Josh Rager. Ook vertelt hij dat een 4 cijferige BTC prijs een ideaal punt is om in te slaan. Dit omdat de algemene langetermijntrend nog steeds bullish is.

Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin prijs rond de $10.076 dollar. De munt blijft heen en weer springen rond de $10k grens. De vraag is nu of er een bounce naar boven komt of dat er een verdere prijsdaling aan zit te komen.

 

Crypto markt verliest vandaag $16 miljard dollar

Niet alleen Bitcoin ziet haar prijs flink dalen. Ook Ethereum ziet haar koers dalen naar $278 dollar, wat een daling van zo’n 6 procent is. De grootste altcoin van het moment ziet een daling van 12 procent op de wekelijkse grafiek, terwijl de maandelijkse grafiek een stijging van 3 procent laat zien.

Eigenlijk alle altcoins zien hun koers dalen. Zo verliest Ripple (XRP) vandaag zo’n 3,5 procent van haar waarde en noteert Litecoin een verlies van 4,2 procent. VeChain (VET) is 1 van de grootste verliezers en ziet haar koers zelfs met meer dan 8 procent dalen.

De totale marktwaarde van alle cryptocurrencies samen ligt rond de $295 miljard dollar. Dat is zo’n $16 miljard dollar minder dan gisteren.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen