Bitcoin Prijs zakt onder $9000 voor eerste keer in 2 weken

De Bitcoin prijs daalde gisteren met zo’n 4,5 procent. Daarmee daalde de koers voor het eerst in twee weken onder de $9.000 dollar.


Waarom is de Bitcoin prijs gedaald?

Verschillende crypto analisten vertellen dat er een gebrek was aan positieve marktfactoren. De flinke koersstijging die plaats vond op 25 oktober werd veroorzaakt door de president van China. Het sentiment in de cryptomarkt leek om te draaien met de uitspraken van Xi.

Echter, op 4 november waarschuwde China de bevolking. De communistische partij vertelt dat blockchain de toekomst is, maar laat tegelijkertijd ook weten dat mensen niet ‘over hyped’ moeten zijn over cryptocurrencies. Mensen moeten het verschil weten tussen innovatie en prijsspeculatie.

Het lijkt er dus op dat, het plotseling zo positieve sentiment in de cryptomarkt, weer iets afneemt. Dit zal een verklaring kunnen zijn van de koersdaling.

Andere analisten zeggen dat het een klassiek voorbeeld is van een technische stap. Kevin Kelly, mede oprichter van Delphi Digital, vertelt dat de koersdaling heeft geleid tot liquidaties van posities en extra verkoopdruk.


De Bitcoin koersdaling

De BTC koers heeft gisteren dus een flinke daling meegemaakt. De prijs voor 1 Bitcoin lag vrijdag 8 november om 08:00 ’s ochtends nog rond de $9.240 dollar. Echter, eind van de middag, rond 16:30 was de BTC prijs terug gezakt tot $8.780 dollar. Dat is een koersdaling van zo’n 4,98 procent.

 

Vandaag lijkt de BTC prijs wat te stabiliseren. Bitcoin verhandelt vandaag tussen de $8.780 en de $8.900 dollar. Een snel herstel tot boven de $9.000 dollar zou opgevat kunnen worden als een teken van sterkte. Aan de andere kant zou een daling tot onder de $8.700 een daling tot richting de $8.500 en later tot $8.200 in gang kunnen zetten.