Bitcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Bitcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Bitcoin prijs zakt tot $44k terwijl miners veel BTC verkopen

Na een relatief positieve zaterdag kleurt de Bitcoin prijs vandaag weer rood. De koers zakte vanochtend zelfs even tot onder de $44.000. Dat is de laagste prijs sinds 10 februari 2021. Ook altcoins hebben grote verliezen geleden. Een aantal analisten vertellen dat de koersdaling veroorzaakt wordt door miners die grote hoeveelheden BTC-tokens verkopen.


Bitcoin koers blijft dalen

Bitcoin vertoonde gisteren nog tekenen van herstel. De prijs steeg namelijk in 1 dag ongeveer $4.000. Deze positieve prestatie was echter van korte duur aangezien er opnieuw een grote verkoopdruk opgang kwam.

Bitcoin begon rond 02:00 ’s nachts weer te dalen en bereikte rond 07:00 ’s ochtends een dieptepunt van $43.780. Op het moment van schrijven is de koers ietwat herstelt en ligt het momenteel rond de $45.350.

Bitcoin koers daalt tot dieptepunt van $43.780 – Bron: Tradingview

Gegevens van CryptoQuant laten zien dat de laatste prijsdalingen veroorzaakt werd aan miners die hun tokens verkopen na de maandenlange bull run. Het analysebedrijf volgde de enorme uitstroom van hun wallets naar exchanges vlak voor de eerste dump van $58.000 naar $45.000, en de recente koersval van $50.000 tot minder dan $45.000.

BTC miners uitstroom – Bron: CryptoQuant

Een altcoin bloedbad

Zoals meestal gebeurt wanneer de Bitcoin prijs daalt, is de pijn op de altcoin-markt nog veel erger. Zo heeft Ethereum vandaag meer dan 10% van zijn waarde verloren waardoor de prijs nu rond de $1.370 ligt. Dit terwijl de ETH koers acht dagen geleden nog rond de $2.050 lag.

ADA, dat gisteren de best presterende altcoin was, is vandaag met meer dan 8% gedaald tot $1,30. Binance Coin (-10%) is gedaald tot $214, Polkadot (-9%) tot $32, Ripple (-6,5%) tot $0,41, Litecoin (-10%) tot $160 en Bitcoin Cash (-9%) tot $450. De totale waarde van de cryptomarkt is vandaag met $120 miljard gedaald en in een week tijd is er zelfs meer dan $400 miljard verloren gegaan.

Bitcoin nieuws

Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’ Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’
Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt
Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten