Bitcoin koers crash
Bitcoin, Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 13 september 2021

Hoe staat de Bitcoin koers er momenteel voor? Vandaag analyseert onze analist de BTC-grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin week grafiek

Op de week grafiek lijkt een top te vormen en dit is de tweede week die rood opent. Het is nu zaak om, op de hogere timeframes, een higher low te zetten zodat we een bevestiging hebben van een verdere move omhoog. Maar ,ook wanneer er een lower low zal komen, kan er nog een falling wedge ontstaan die vaker bullish uitbreekt dan bearish. De weekly Fib levels 0.5 en 0.618 liggen op $25K en $20K. Maar voor alsnog is de kans er nog om omhoog te gaan.

BTC week grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin dag grafiek

De $48K-grens heeft geen support kunnen bieden en de Bitcoin koers is zelfs door de BOS (Break Of Structure) gezakt die rond de $46.5K lag. Gaat dit dan de eerder benoemde retrace worden naar de $41K grens? Het lijkt er wel op.

We zien dat de ema200 precies onder onze level bevindt op $41.5K. De rsi bevindt zich onder de ema en onder het 50 niveau en is nog steeds dalende. Werpen we een blik naar de VPVR dan zien we daar een blok aan weerstand boven de koers liggen en ligt de massa aan support zelfs onder de level die wij hebben ingetekend.

BTC dag grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4-uurs grafiek

Oo de 4-uurs grafiek ziet er niet heel denderend uit. De highs en lows worden steeds lager. De rejection op de rode trendlijn was tevens een golden pocket hit voor een wave naar beneden. De uiteindelijke target, gebaseerd op Fibonacci levels, heeft confluence met de daily fib level 0.382, het level die bij een structuur break vaak terug getest gaat worden. Deze Fib level ligt op $42.5K net boven de door ons ingetekende horizontal op $41.5K.

De ema’s zijn bearish gekruist en ook de rsi zit in niemandsland met de ema als weerstand erboven.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

De kans is vrij groot dat de Bitcoin prijs zal dalen naar de $41.5K – $42,5K. Dit zou een prima punt zijn om vanaf daar weer verder omhoog te gaan en dat is ook wat onze analist verwacht. Na het bereiken van dat niveau kunnen we gewoon weer kijken naar een nieuwe ATH. Bitcoin zal dan weer weerstand ondervinden op de volgende levels: $45.000 – $49.500 – $53.000 – $58.000 – en de ATH.

Aan de andere kant zou het een zeer slecht teken zijn als Bitcoin geen ondersteuning weet te vinden rond de $42K. De prijs zou dan kunnen dalen tot richting de $37,5K. Onder dat niveau komt er een Lower Low en zou de eerder genoemde falling wedge kunnen ontstaan.

Bitcoin nieuws

Glassnode: Opwaartse trend Bitcoin koers nog altijd intact
Crypto analist denkt dat de bodem bereikt is voor Bitcoin
Bitcoin maakt zich klaar voor ‘bananen-zone’
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt