Bitcoin, Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 23 augustus 2021

Hoe staat de Bitcoin koers er momenteel voor? Vandaag analyseert onze analist de BTC-grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin dag grafiek

De bulls hebben afgelopen week hun best gedaan en het bearish scenario compleet van de baan geveegd. Nadat vorige week de daily level rond de $46K is geflipt is er een retrace geweest naar het orderblock. Vervolgens is Bitcoin in twee dagen tijd naar het bovenliggende orderblock gestegen waar momenteel geprobeerd wordt om die te doorbreken.

De ema55 is afgelopen week de ema100 gekruist wat betekend dat alle drie de ema’s weer bullish staan uitgelijnd. De rsi beweegt al geruime tijd zijwaarts veelal boven de ema op één daling na. De VPVR laat ook zien dat we op een R/S punt zitten en daar eenmaal door is er weinig weerstand te vinden tot aan $56K – $58K.

BTC dag grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4-uurs grafiek

De gehele Wyckoff heeft niet gespeeld. Maar, zoals onze analist al eerder zei, hebben de bulls deze ronde gewonnen. Tot aan gisteren verwachtte onze analist nog altijd een terugval. Maar vannacht gebeurde het tegenovergestelde. We werden wakker met een Bitcoin prijs van boven de $50K.

Het bullish momentum zien we toenemen op de ema’s. De rsi wordt even tegengehouden op het 70 niveau maar beweegt nog steeds boven de ema in het bullish gebied.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 1-uurs grafiek

Op de 1-uurs grafiek zien we een duidelijke structuur breek. Nadat er lower highs gevormd werden is er nu een higher high op de kaart gezet. Een higher low zou betekenen dat de kans groot is dat we omhoog kunnen gaan kijken. Met de Fibonacci gemeten zou de groene box interessant zijn om wat Bitcoin te kopen voor de lange termijn.

Ook hier staan de ema’s in het voordeel van de bulls en zien we het momentum toenemen. De rsi is even afgewezen rond het 70 niveau en is gedaald tot nu net boven de snel stijgende ema. Een bounce zal het mooiste zijn maar dat zal in het komende uur bekeken moeten worden.

BTC 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist denkt dat de bulls momenteel in controle zijn en dat we hooguit een daling richting de $48.5K kunnen krijgen om vervolgens verder omhoog te gaan. Mocht dat niveau niet standhouden dan is $46.7K de eerstvolgende supportzone die Bitcoin tegen gaat komen. Weerstand zal Bitcoin tegenkomen rond de $53K en daarna $58K grens.

Bitcoin nieuws

Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin
LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners
Volgende week vrijdag cruciaal voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen