Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin sinds het eerst sinds mei weer boven $50K

Bitcoin heeft vannacht ‘eindelijk’ weer de $50.000 grens weten te doorbreken. De grootste cryptomunt keerde vandaag voor het eerst sinds drie maanden tijd terug boven het psychologische niveau.


Bitcoin doorbreekt een belangrijke psychologische grens

De Bitcoin koers heeft rond 4 uur ‘s nachts de $50.000 grens overschreden. Op het moment van schrijven ligt de prijs rond de $50.200, wat betekent dat de koers in de afgelopen 24 uur met zo’n 2 procent gestegen. In de afgelopen maand is de BTC koers zelfs met 55 procent gestegen.

De laatste keer dat de Bitcoin prijs boven de $50.000 lag, was in mei, vlak voordat Elon Musk zei dat zijn bedrijf Bitcoin niet langer zou accepteren als betaling voor zijn auto’s vanwege milieuoverwegingen. Dat nieuws, samen met een zeer streng optreden van de Chinese regering, zorgde ervoor dat Bitcoin in de dagen en weken die volgden hard naar onder viel.

Bitcoin verloor meer dan de helft van zijn waarde en zakte de afgelopen maanden zelfs meerdere keren tot onder de $30.000. Echter, veel van het verlies is nu al weer goedgemaakt.

BTC 1D grafiek – Bron: Tradingview

De $50.000 grens wordt door veel handelaren gezien als een psychologische barrière. Dus dat dit niveau nu doorbroken is wordt gezien als een zeer positief teken. Volgens verschillende analisten is BTC nu dan ook klaar om te stijgen naar niveaus van $55.000 of $60.000. Als deze niveaus ook doorbroken worden ligt de laatste weerstand op de All Time High van bijna $65.000.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin gepiekt, het is tijd voor altcoins
Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?