Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 28 december 2020

Wat gaat er deze week gebeuren met de Bitcoin prijs? Elke maandag analyseert onze analist de BTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin week-grafiek

Bitcoin blijft maar stijgen. Op 1e kerstdag bereikte BTC een nieuwe ATH. Op 2e kerstdag bereikte BTC opnieuw een ATH en gisteren ging die er nogmaals overheen en heeft het zelfs de $28K gebroken.

Targets bepalen is lastig wanneer er geen historische data is. Het enige houvast wat we hebben zijn de extended Fibonacci levels. Er zijn twee levels waar onze analist momenteel naar kijkt. De groene cirkels geven een move down aan over de langere periode en de in het grijs aangegeven wave down is de laatste impulse wave naar beneden.

Je kunt zien dat de levels verdeeld liggen ten opzichte van elkaar. Er bestaat een goede kans dat handelaren winst gaan nemen op deze niveaus en we dus een retrace kunnen gaan zien op de week-grafiek.

BTC week-grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin dag-grafiek

Ook op de dag-grafiek zien we dat de prijs hard is gestegen. BTC is afgeweken van de parabool trendlijn en lijkt momenteel bijna achterover te vallen, zo hard is de prijs gestegen.

De rsi ondervindt weerstand van de trendlijn en support van de ema en 50 lijn. Laten we maar eens verder gaan inzoomen om een idee te krijgen wat de dag(en) ons kunnen brengen zo aan het eind van het jaar.

BTC dag-grafiek – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Bitcoin 1 uur-grafiek

Op de lagere timeframe bevindt Bitcoin zich in een bull flag waarbij het net gerejected is van de bovenste trendlijn. De eerstvolgende local support wat we zien is het orderblock van de 4-uurs grafiek in het geel met daar onder de daily orderblock.

De ema’s staan bullish en er is net een eerste terug test geweest op de ema55. Een terug test op de ema100 er nog achteraan sluit is niet uit en zou prima overeenkomen met de bull flag trendlijn. De rsi bevindt zich al onder de ema en heeft moeite om boven de 50 lijn van de schaalverdeling te blijven. De lbr lijkt beide momenteel bearish te willen kruisen.

BTC 1 uur-grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Op de lange termijn is onze analist nog altijd bullish. Echter, op de korte termijn zou de Bitcoin prijs terug kunnen zakken tot richting de $25.000.

De daily Fibonacci levels komen namelijk overeen met de orderblocks. Zo heeft de 0.5 confluence met de 4h orderblock en valt de gehele golden pocket over de daily orderblock. Verliest BTC daar ook support dan is er de horizontale level op 19.418 dollar.