Newsbit

Bitcoin koers

Bitcoin prijsanalyse 30 november 2020

Bitcoin koers

Hoe staat de Bitcoin prijs ervoor? Elke maandag analyseert onze crypto analist de BTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin week-grafiek

De afgelopen week is er een indecision candle op de grafiek neergezet en is Bitcoin onder zijn ATH gesloten. Er is nog geen duidelijke top gezet op de week grafiek, maar zou je dit als een voorlopige top bekijken, dan valt een golden pocket retrace prachtig samen met het flippen van de major R/S-zone (grijze balk) en een koersdaling van 30%.

Een daling van 30% zien we namelijk vaker in een bull markt en kunnen we gewoon zien als een gezonde correctie. Onze analist heeft de drops van de vorige bull run even voor jullie gemarkeerd als verduidelijking.

Je ziet ook dat wanneer je de gehele bull run meet met de Fibonacci dat de pullback tot aan de 38.2% is gedaald. In principe kun je wel stellen dat op de lange termijn investering BTC nooit bearish is geweest.

BTC week-grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin dag-grafiek

We hebben een duidelijk afwijzing gezien rond de ATH. Verder in de analyse, op de 4-uurs grafiek, zie je dat de divergentie die we vorige week bespraken uitgespeeld is. Hierdoor is de Bitcoin koers naar het eerstvolgende support rond de $17.2K gedaald. BTC heeft de prijsdaling goed opgevangen en is alweer gestegen tot boven de $18.5k. We kunnen wel stellen dat er een higher low gezet gaat worden, maar hiervoor moet de daily nog wel sluiten.

De rsi zit onder de ema en net onder de 70 level. We zien ook een bounce vanaf de middenlijn. Op de lbr en macd zien we het bearish momentum van de daling afnemen, wil BTC een nieuwe ATH gaan zetten dan zou er op de lbr en rsi een bullish cross-over moeten komen en geen keiharde rejection.

BTC dag-grafiek – Bron: Tradingview

Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Bitcoin 4-uurs grafiek

Allereerst zie je op de 4-uurs grafiek de eerdergenoemde bear divergentie, die voor een daling van maar liefst 16% heeft gezorgd. BTC heeft dit prachtig opgevangen en de prijs is mooi hersteld. Echter kan het nu twee kanten op gaan en zoals je kan zien heeft onze analist de scenario’s ingetekend.

Wanneer je de daling meet met de Fibonacci tool dan bevindt Bitcoin zich momenteel op de golden pocket retrace voor een move down. Wel zit de koers nog boven een local oderblock die ook als support kan gaan dienen.

De ema’s hebben licht gedaald en stijgen op dit moment weer wat een goed teken is voor de bulls. De rsi en lbr bewegen nog smooth omhoog met hier en daar een retrace naar de ema zoals nu ook het geval is. Zolang deze geen bearish cross-over gaat vertonen is er geen reden tot paniek. De macd stijgt aardig bullish en heeft de middenlijn zonder problemen weten te kruisen. Het bullish momentum is constant.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist houdt de 4-uurs grafiek aan en kijk wat de koers in het grijze blok gaat doen. Voor beide kanten op ligt er daar een golden pocket retrace (4h down en 1h up).  Short-term support zien we op $18K – $18.2K en op de de longterm support ligt op de $16K en daarna rond de $15.4K.

De major resistance (weerstand) is natuurlijk de All Time High en wanneer we op de 4-uur en ook de daily een bounce zien op het grijze blok dan verwacht hij dat de aanval op een nieuwe ATH niet lang meer kan duren.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top