Prijsanalyse

Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 23 november 2020

Hoe staat de Bitcoin koers ervoor? Elke maandag analyseert onze crypto analist de BTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin week-grafiek

De Bitcoin prijs is ook voorbij de $17.000 grens gevlogen. Er was totaal geen weerstand en alles duidt momenteel dat de munt spoedig een nieuwe All Time High gaat bereiken. Alle indicatoren staan in bull modus.

We gaan eens wat timeframes langs om te kijken hoelang we nog moeten wachten voordat de grens van $20.000 gebroken gaat worden.

BTC week-grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin dag-grafiek

Bitcoin heeft de afgelopen week opnieuw een bear div genegeerd. Dit zien we de laatste tijd regelmatig op de higher timeframes gebeuren. Momenteel zit er een zwakke bear div op de rsi van deze grafiek maar ook deze divergentie zal niet gaan uitspelen.

We zien dat de BTC prijs gisteren even iets is gedaald maar de bulls hebben dit snel weer opgekocht. Dit is te herkennen aan de lange wick aan de onderzijde van de candle.

De ema’s staan prachtig voor de bulls en de rsi en lbr testen de ema en signaallijn. Beide bevinden zich in bullish territorium en tonen behoorlijk wat bullish momentum.

BTC dag-grafiek – Bron: Tradingview

Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Bitcoin 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek heeft de bear div wel gespeeld en is er een daling geweest van plusminus 6% die op de stijgende trendlijn direct weer is opgekocht door de bulls. Je zou kunnen zeggen dat we in een rising wedge zitten, hoewel patronen momenteel ook veel genegeerd worden.

De ema’s staan ook op de 4-uurs grafiek vol bullish en de ema en lbr weten beide boven de middenlijn te blijven met beide ook de ema boven zich. Momenteel dient dit nog als weerstand maar het lijkt erop de er de komende uren geprobeerd wordt om bullish te kruisen. Beide hebben ook nog een trendlijn die de divergentie aangaf te breken maar dat lijkt samen te gaan komen met een eventuele bullish crossover op de ema. 

De macd staat in het bullish territorium, echter wel bearish gekruist. De daling lijkt af te zwakken dus mogelijk komt er aankomende uren een terug test van de bearish crossover.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist kan niet anders dan bullish zijn. Een grote retrace lijkt er ook nog niet in te zitten. Als de prijs daalt zullen we ondersteuning vinden rond de $17.219, met een wick naar $16.5-$16.8k. Wanneer we een candle close op de high time frame boven de $19.418 gaan zien dan is het tijd voor een nieuwe ATH.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten