Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 7 december 2020

Wat gaat de Bitcoin prijs doen deze week? Elke maandag analyseert onze analist de BTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin week-grafiek

De weeksluiting afgelopen nacht was de hoogste ooit voor Bitcoin. Gaan we opnieuw een prijsstijging meemaken in de laatste maand van 2020 of gaan we een retrace / consolidatie zien? Onze analist neemt jullie deze week weer mee door de verschillende timeframes.

De weekly timeframe ziet er keurig bullish uit. Ema’s staan oplopend in één lijn. De rsi zit in het bullish gebied. De rsi is wel iets aan het afvlakken en beweegt zijwaarts met een stijgende ema. Wanneer deze twee bearish kruisen dan zal er wellicht een kleine retrace gaan plaatsvinden. De lbr laat ongeveer hetzelfde zien als de rsi alleen is de lbr licht dalend. De macd staat nog vol gas omhoog maar het bullish momentum vlakt iet wat af.

BTC week-grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin dag-grafiek

Op de dagelijkse Bitcoin grafiek zien we een bear divergence op de rsi, lbr en op de macd. Wanneer dit voorkomt op alle drie de indicatoren en een hoge timeframe kunnen we stellen dat het een sterke divergence is.

Wat je wel in de gaten moet houden is dat BTC nu tegen All Time High aan het traden is en de drie indicatoren tegen de resistance lijn aanstaan die de divergence aangeeft. Wanneer deze lijn aan de bovenzijde doorbroken worden, is er grote kans dat de koers erachteraan gaat en ook zal stijgen.

BTC dag-grafiek – Bron: Tradingview

Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Bitcoin 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek is er een mooie bullish triangle gevormd. Een uit het boekje. Het wave patroon in de triangle is perfect en het volume is dalend naarmate het patroon is gevormd.

De rode trendlijn die de bear div aangeeft op de daily heeft onze analist laten staan. Mocht de triangle aan bovenzijde uitbreken dan zou BTC daar nog wel eens weerstand kunnen ondervinden en vormt er op de daily een grotere div.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

De 4-uurs grafiek ziet er aardig bullish uit. Bij een uitbraak aan de bovenzijde van de triangle zou de All Time High op $19.918 getest gaan worden en misschien zelfs verbroken worden. Onze analist verwacht dan rond $20.4K weerstand. Mocht deze ook bullish doorbreken dan heeft Bitcoin vrij baan.

Breekt de triangle aan de onderzijde uit dan licht er behoorlijk wat support op de $18.5 – $18.7K. Op de 4-uurs grafiek zijn deze gemarkeerd met de rode cirkels. Wanneer dit gebeurt zou er een consolidatie periode kunnen komen. Verliest BTC dat level dan ligt er op $17.7K support en daaronder ligt er ondersteuning op $16.4K.