Bitcoin

Bitcoin prijsuitbraak opent deuren voor test van $7800

Bitcoin heeft gisteren eindelijk weer een goede winst behaald. BTC boekte zelfs de grootste winst in vier weken tijd. Deze prijsdoorbraak opent de deuren voor een test van het weerstandsniveau van $7.800 dollar.


Deuren open naar eerste weerstandsniveau

De grootste cryptomunt ter wereld sloot gisteren de dag af met een winst van 5,25 procent. De koers begon de dag namelijk rond de $7.150 en sloot de dag met een prijs van $7.530 dollar. Deze prijsstijging is de grootste prijsstijging sinds 26 oktober. Toen steeg de BTC prijs met 6.81 procent tot boven de $10.300 dollar.

De winst die BTC gisteren heeft geboekt is zeer positief te noemen. Zeker als we rekening houden dat de prijs zelfs even was gedaald tot $6.850 dollar. Deze daling werd snel omgedraaid in een koersstijging waardoor de Bitcoin prijs de dag eindigde op een optimistische noot. De koersstijging geeft een verkopers uitputting aan en dit werd bevestigd door belangrijke technische indicatoren.

De koersstijging zorgde ervoor dat er twee zeer bullish signalen af werden gegeven op de 4h chart, namelijk: Een opwaartse doorbraak van de dalende trendlijn en een omgekeerde head-and-shoulders doorbraak. Mede hierdoor heeft Bitcoin een overtuigende stap tot boven de $7.400 weten te maken.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $7.570 dollar. Dat is ongeveer 6,12 procent hoger dan 24 uur geleden.

Zowel de doorbraak van de dalende trendlijn en de uitbraak boven de neckline van de inversed head-and-shoulders geven aan dat de weg van de minste weerstand naar boven is.

Er heeft gisteren een bullish reversal plaats gevonden. In plaats van dat de grafiek constant lower highs en lower lows liet zien, zien we nu dat BTC higher lows en higher highs noteert. Zo’n ommekeer wordt gezien als een krachting bullish reversal patroon.

Dit patroon lijkt de deuren open te hebben gezet voor een rally tot $8.200 dollar. Echter, de BTC koers kan op weg naar dit niveau een paar weerstandsniveaus tegen komen. Bijvoorbeeld bij de $7.800 dollar en de $7.940 dollar.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin-halving: Minder impact dan verwacht?
Willy Woo: Bitcoin is biljoenen dollars waard
ETF-expert weinig optimistisch over nieuwe Bitcoin ETF’s in Hongkong
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?