Nieuws

Bitcoin, Ripple en Ethereum koersen zakken terug


Na een sterke opleving afgelopen week zien we de Bitcoin, Ripple en Ethereum koers weer terugzakken. De belangrijke crypto’s vertonen tekenen van een nieuwe neerwaartse trend.


Bitcoin koers zakt tot onder de $3700 dollar

Bitcoin, dat afgelopen week meer dan $1000 dollar was gestegen en een koers van $4250 dollar bereikte, heeft de stijgende lijn niet door kunnen zetten. Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin koers rond de $3785 dollar. Dat is zo’n 10 procent lager dan 3 dagen geleden.

 
bitcoin koers


Een goed teken is dat de Bitcoin koers niet al te veel is geraakt door de volatiliteit op de traditionele aandelenmarkten. Als de koers onder de $3500 dollar zakt, is dat een slecht voorteken. Stijgt de koers weer tot boven de $4000 dollar, dan kunnen we weer naar boven kijken.

 

Ripple (XRP) koers daalt met 1,15 procent

Ook, de grootste altcoin, Ripple heeft haar koers de afgelopen 3 dagen weer wat terug zien zakken. Op het moment van schrijven ligt de XRP prijs rond de $0,364 dollar. Dat is zo’n 18 procent lager dan het hoogtepunt dat XRP op maandag bereikte.

 


Door de prijsdaling nadert een belangrijk ondersteuningsniveau van $0,350 dollar. Als de prijs hier onder zakt is dat een slecht teken. Stijgt de koers tot boven de $0,40 dollar dan is dat volgens ons een sterk koopsignaal.

 

Ethereum koers zakt terug naar $125 dollar

Ethereum heeft de afgelopen week een enorme opmars meegemaakt, maar ziet de afgelopen paar dagen de koers weer flink terugzakken. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 Ether rond de $125 dollar. Nog maar 3 dagen geleden steeg de Ethereum koers tot een hoogtepunt van $152 dollar. Sindsdien zien we de koers dus weer terugzakken.

 
ethereum koers

Ondanks de terugzakkende koers zijn verschillende analisten positief gestemd over de munt. Zo zei de baas van BitMEX dat de Ethereum spoedig de $200 dollar zal gaan aantikken. Of dit ook echt waarheid gaat worden is nog maar de vraag.