Bitcoin, BTC stijgt, groen
Bitcoin

Bitcoin schiet voorbij $24.700 en bereikt hoogste punt in 6 maanden

De eerste maand van 2023 verliep fantastisch voor de Bitcoin koers met een stijging van bijna 40 procent. Daarna begon de correctie en hadden veel handelaren het idee dat het feestje weleens voorbij zou kunnen zijn. Inmiddels weten we dat het feest vooralsnog doorgaat, want Bitcoin staat voor de afgelopen 24 uur op een plus van 10,98 procent.

Bitcoin domineert

Het opvallende aan de stijging is dat Bitcoin ook nog eens de grootste stijger van de top 10 is. Meestal zie je dat een altcoin wel meer stijgt, omdat die een veel lagere market cap hebben en er dus niet zoveel kapitaal voor nodig is om ze omhoog te krijgen. Bitcoin heeft bijvoorbeeld een market cap van 474 miljard dollar ten opzichte van de 205 miljard dollar van Ethereum.

Ondanks dat is Bitcoin met 10,90 procent opgeleefd, terwijl Ethereum het moet doen met 8,34 procent. Om die reden is de market cap van Bitcoin ook met ruim tweemaal zoveel kapitaal gegroeid als die van Ethereum. De veelbesproken “flippening”, waarbij Ethereum de eerste plaats overneemt van Bitcoin, is nog ver weg.

Ook over de afgelopen 7 dagen doet Bitcoin het met een plus van 8,31 procent een stuk beter dan Ethereum met zijn plus van 2,92 procent. Dat neemt natuurlijk niet weg dat de boel snel kan omdraaien, want het blijft de crypto-markt, maar op dit moment domineert Bitcoin zoals vanouds.

BTC koers 16 feb 2023
BTC koers 1 uur per candle – Bron: TradingView

Hoogste koers sinds augustus

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op een koers van 24.590 dollar per stuk. De laatste keer dat Bitcoin deze koers aantikte was in augustus van het afgelopen jaar. Het lijkt erop dat investeerders zich een stuk minder onzeker voelen over de Amerikaanse economie en weer durven te investeren. De Amerikaanse banenmarkt is bijna sterker dan ooit, met de laagste werkloosheid sinds 1969.

Dat betekent dat de renteverhogingen van de Federal Reserve de economie in ieder geval nog niet in de problemen brengen. Wat niet wegneemt dat die problemen nog kunnen komen. Immers, de cyclus van renteverhogingen is pas in maart 2022 begonnen.

Vanwege de opleving van Bitcoin gingen ook crypto-aandelen door het dak. Wat dacht je bijvoorbeeld van de aandelen van Coinbase (COIN) en Bitcoin miner Marathon Digital Holding (MARA) die met respectievelijk 17 en 18 procent omhoog gingen.

Bitcoin nieuws

Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin
LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners
Volgende week vrijdag cruciaal voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen