Bitcoin crash, inflatie, amerika, dollar
Bitcoin

Bitcoin sentiment verslechterd drastisch: ETF’s zien nieuwe uitstroom

Het is een nieuwe bloederige dag voor Bitcoin (BTC), waarbij de koers meer dan 4% van zijn waarde heeft ingeleverd. Voor het eerst in meer dan twee maanden is de koers onder de $58.000 gezakt.

Ook de Amerikaanse spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben opnieuw te maken met uitstroom van kapitaal, al blijft het verlies nog enigszins binnen de perken. Het sentiment leek eerder weer de goede kant op te gaan, maar is nu weer volledig terug bij af.

Bitcoin ETF’s verliezen $20,5 miljoen

Uit data van Farside Investors blijkt dat de in januari gelanceerde bitcoin-fondsen gisteren een totaal van $20,5 miljoen hebben verloren. Het markeert de tweede achtereenvolgende handelsdag met uitstromen. Op dinsdag onttrokken investeerders namelijk $13,7 miljoen uit de Bitcoin ETF’s.

Fidelity was gisteren de enige die kapitaal wist te verwelkomen. Zijn FBTC-fonds zag een nipte netto-instroom van $6,5 miljoen. Opmerkelijk genoeg was Grayscale’s GBTC-fonds de enige die kapitaal zag verdwijnen, $27 miljoen om precies te zijn.

De andere negen fondsen, waaronder BlackRock, hebben allemaal geen significante geldstromen gezien. 

Het gecombineerde handelsvolume kwam gisteren bovendien uit op ongeveer $800 miljoen, wat iets lager was dan de bijna $1 miljard aan volume van een dag eerder. 

BTC koers crasht tot $58.000

De beursproducten zijn net als de onderliggende Bitcoin koers in rap tempo weer in hun oude negatieve ritme terechtgekomen. Vorige week dinsdag werd een punt gezet achter een periode van genadeloze uitstromen, wat tevens het begin markeerde van een hoopvolle reeks van 5 achtereenvolgende groene handelsdagen. Hoewel de instromen aanvankelijk beperkt bleven tot tientallen miljoenen, haalden de fondsen afgelopen vrijdag $73 miljoen binnen en op maandag zelfs $129,5 miljoen.

De Bitcoin koers heeft een vergelijkbaar pad bewandeld. Na een wekenlange correctie werd sinds vorig weekend de weg omhoog weer gevonden. Na een piek vlak onder de $64.000 is de koers sinds dinsdag weer hard gezakt. Vannacht heeft Bitcoin een duikvlucht gemaakt tot een nieuw dieptepunt nipt onder de $58.000, wat weinig goeds belooft voor de Bitcoin ETF-resultaten van vandaag.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin herwint dominantie terwijl interesse in Runes sterk afneemt
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers
Bitcoin ETF’s zien instromen kelderen, maar positieve reeks blijft intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers