Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin sluit voor het eerst sinds 2013 met 6 groene candles

De laatste zes maandelijkse candles op de Bitcoin grafiek zijn groen gesloten. Dat is sinds 2013 niet meer gebeurd.


Vergelijkbare aanloop bullrun 2017

Bitcoin heeft zojuist voor het eerst sinds april 2013 met zes opeenvolgende maandelijkse groene candles gesloten. Mocht de geschiedenis zich herhalen, dan kan de Bitcoin prijs dit jaar nog flink gaan stijgen.

In april 2013 sloot de Bitcoin prijs op ongeveer $140 na het plaatsen van zes groene maandelijkse candles. Hierna daalde de prijs met zo’n 40 dollar. Echter, in de 6 maanden die hierop volfde steeg de prijs met meer dan 700% tot boven de $1.000.

Bitcoin maandgrafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin toonde een soortgelijk patroon in de aanloop naar zijn parabolische bull run in 2017. Toen liet BTC vijf opeenvolgende groene maandelijkse candles zien in de maanden april t/m augustus. Na deze 5 groene candles consolideerde de prijs voor een maand waarna het vervolgens in oktober weer omhoog vloog naar een nieuwe all time high.


Het verleden biedt geen garantie voor de toekomst

Volgens de Bloomberg-strateeg genaamd Mike McGlone zou de Bitcoin prijs in 2022 boven de $400.000 kunnen liggen als de markten de trends volgen die eerder in 2013 en 2017 plaatsvonden. McGlone beweerde onlangs dan ook dat Bitcoin goed op weg is om een wereldwijde digitale reserve te worden.

De ervaren handelaar Peter Brandt is ook optimistisch over Bitcoin. Hij voorspelt dat de BTC prijs met nog eens 250% zou kunnen stijgen om boven de $200.000 uit te komen. Trends uit het verleden bieden echter geen garantie voor toekomstige prestaties. Ook is de geschiedenis van groene candles een beetje duister. Zo zagen we ook vijf opeenvolgende groene candles in 2019 gevolgd door een langdurige neerwaartse trend. BTC daalde toen met meer dan 60% ten opzichte van zijn 2019-highs tijdens de “Black Thursday”-crash van maart 2020.

Of de geschiedenis zich gaat herhalen is dus nog maar de vraag. Maar de 6 groene candles die we vandaag kunnen zien op de grafiek laten in ieder geval wel zien hoe bullish de cryptomarkt op dit moment is.

Bitcoin nieuws

Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’ Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’
Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt
Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten