Bitcoin, Cardano

Bitcoin stabiliseert terwijl Cardano omhoog schiet door Coinbase listing

De cryptomarkt stabiliseert na de forse verliezen aan het begin van deze week. Er is echter 1 grote cryptomunt die beter presteert dan alle anderen, namelijk Cardano (ADA).


De cryptomarkt herstelt

Na een paar zware dagen is de cryptomarkt weer aan het herstellen. De marktkapitalisatie is hersteld van een wekelijks dieptepunt van $1,64 biljoen naar $1,72 biljoen op het moment van schrijven. De Bitcoin koers lijkt te stabiliseren in het bereik tussen de $55.000 en $56.000, nadat het eerder deze week was gedaald tot $53.000.

Bitcoin koers stabiliseert – Bron: Tradingview

Het herstel lijkt te zijn geholpen door opmerkingen van de CEO van Visa, genaamd Al Kelly. Kelly zei in een podcast dat Visa actief met Bitcoin-wallets heeft gewerkt om de naadloze verplaatsing van crypto naar fiat-valuta’s mogelijk te maken, waardoor BTC overal kan worden gebruikt waar Visa wordt geaccepteerd.

De Bitcoin prijs is sindsdien met ongeveer 2 procent gestegen en ook ETH lijkt weer op de weg omhoog te zitten.


Coinbase voegt Cardano toe

De meeste vreugde is echter te vinden bij Cardano investeerders. De ADA prijs steeg gisteren namelijk met meer dan 20% toen naar buiten kwam dat de munt op het Coinbase Pro platform zal worden toegevoegd.

ADA prijs stijgt door Coinbase Pro listing

Vandaag zien we dat de koersstijging die gisteren werd ingezet doorgetrokken wordt. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 ADA token rond de $1,27. Dit terwijl de koers 2 dagen geleden nog tot een dieptepunt zakte van $0,98. De totale marktkapitalisatie van het project ligt nu voor het eerst boven de $40 miljard. Daarmee is ADA de op twee na grootste cryptomunt ter wereld.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins