BTC NFT
NFT

Bitcoin stijgt in ranglijst van NFT-verkoop en passeert Ronin-blockchain

Het Bitcoin-netwerk heeft een plek gewonnen in de ranglijst van non-fungible tokens (NFT’s), waarmee het de Ronin-blockchain voorbijstreeft, die eerder het op twee na hoogste record had voor NFT-verkopen aller tijden.

Ronin-record overtroffen

Op 18 juni registreerde CryptoSlam, een tracker van NFT-gegevens, dat op Bitcoin gebaseerde NFT’s een verkoopvolume aller tijden van $4.271.928.280 hadden bereikt. Dit overtrof het record van de Ronin-blockchain van $4.271.675.550, waardoor Bitcoin naar de top drie van toonaangevende blockchainnetwerken voor NFT-verkopen steeg, na Solana en Ethereum.

In de afgelopen 30 dagen noteerden op Bitcoin gebaseerde NFT’s een verkoopvolume van $148 miljoen. Hiermee staan ze op de eerste twee plekken voor de maand, na Ethereum, dat een volume had van $157 miljoen. Solana volgde met ongeveer $77 miljoen.

Ondanks de miljoenen aan geregistreerde verkopen, ondervonden NFT’s een daling in volume, waarbij de top 3 blockchains een afname van ten minste 40% in 30-daagse verkopen lieten zien, volgens CryptoSlam.

Meer NFT-acceptatie is goed volgens mede-oprichter van Sky Mavis

Jeff Zirlin, mede-oprichter van Sky Mavis, het team achter het Ronin-netwerk, zei in een verklaring dat hij gelooft dat meer NFT-acceptatie goed is. Hij gaf aan dat ze zich niet op Bitcoin hebben gericht, maar concurreren met blockchain-gaming-ecosystemen. Zirlin zei het volgende:

“Wij hebben niet al te veel aandacht besteed aan Bitcoin-NFT’s omdat ze nog primitief zijn en niets met gaming te maken hebben. Over het algemeen is meer acceptatie van NFT’s goed en zijn we concurrerender met ecosystemen die zich specifiek op gaming richten.”

Zirlin gelooft dat gaming momenteel “in een staat van evolutie” verkeert. Hij legde uit dat strategieën die eerder werkten voor gamingbedrijven, afnemende opbrengsten beginnen te vertonen vanwege de stijgende kosten voor gebruikersacquisitie.

“Web3 biedt een alternatief pad, een pad dat games creëert die langer meegaan via incentive-afstemming met uw kernpubliek en eigendomsgebaseerde inkomstenmodellen,” voegde Zirlin toe.

Bitcoin NFT’s hebben omzet van $4 miljard bereikt

Op 4 juni toonden CryptoSlam-gegevens aan dat Bitcoin-gebaseerde NFT’s een omzet van $4 miljard bereikten. De gegevens combineerden $3,97 miljard aan NFT-verkopen en meer dan $80 miljoen aan wash-verkopen.

Ondanks de nieuwe mijlpaal registreerde de bredere NFT-markt lagere verkoopvolumes. Er was een daling van 54% in het maandelijkse NFT-verkoopvolume in mei vergeleken met april. NFT’s zagen in april meer dan $1 miljard aan verkopen, terwijl de digitale verzamelobjectenindustrie in mei een volume van $624 miljoen registreerde.

NFT nieuws

Miljardair Marc Cuban verkoopt NFT’s na bijna 2 jaar van inactiviteit
Zuid-Koreaanse financiële waakhond introduceert nieuwe NFT-richtlijnen
Drie Britten aangeklaagd voor NFT-fraude in de Verenigde Staten
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen