Nieuws, Trending

Bitcoin toont herstel vlak voor de feestdagen


Na een diepe val sinds 14 november lijkt de Bitcoin eindelijk weer herstel te vertonen. Op 15 december bereikte de prijs een dieptepunt van zo’n 3200 dollar, een prijs die voor het laatst werd gezien een jaar eerder op 15 september 2017, nog voor de grote bullrun.


Bitcoin koers stijgt en ook altcoins stijgen mee

Sinds de Bitcoin 3200 dollar aantikte lijkt de belangrijkste munt van de crypto tekenen van een reversal of in ieder geval tijdelijk herstel te laten zien. Inmiddels is de prijs van één Bitcoin op het moment van schrijven een kleine 4200 dollar en dat betekent een stijging van ruim 30%. Zoals in de weekly BTCUSD chart van Bitfinex zichtbaar is, is de Bitcoin vanaf de 3200 dollar zone naar boven gebounced. Na het breken van meerdere resistancezones waaronder de 3600 dollarzone heeft Bitcoin nu support gevonden rond het huidige niveau.

Het is nu even afwachten of Bitcoin nog power heeft om nog een stap omhoog te doen of dat het toe is aan een correctie naar beneden. Vanaf de huidige prijs zal bitcoin nog zo’n 40% moeten stijgen wil het uit de downtrend breken, zoals zichtbaar in de grafiek. Mocht het de downtrend breken, zou dit een ontzettend bullish signaal zijn. Belangrijk is dat de 3600 dollar zone gehouden wordt, want een breek van deze zone zou het korte termijn bullish sentiment weer ongedaan maken.

 
Bron: Cryptocurrency NL


Niet alleen de Bitcoinprijs trekt aan, ook veel altcoins lijken een tijdelijke bodem gevonden te hebben. Diverse altcoins laten stijgingen zien van 20, 30 of zelfs 50 procent.


Waves

Kort geleden kondigde Waves Platform aan dat ze via een fundraising 120 miljoen dollar hebben opgehaald dat gebruikt gaat worden voor het lanceren van hun private blockchainplatform en ‘system integrator’ genaamd ‘Vostok’. Het platform is eerder dit jaar begonnen met het ontwikkelen van Vostok en dankzij deze fundraising kan Vostok in begin 2019 al gelanceerd worden. Dit nieuws veroorzaakte veel FOMO en leverde een stijging op van maar liefst 435%.

 

Stratis

Ook stratis boekt op het gebied van development goede resultaten. Deze week werden de Core Wallet en de Stratis Full Node Production gereleased. Daardoor liet de koers in een kwestie van dagen een stijging van bijna 130% zien.

 

Korte termijn

Op de korte termijn blijft het nog altijd onzeker wat de Bitcoin koers gaat doen. Niemand kan met zekerheid zeggen of we van hieruit verder omhoog gaan of dat we in 2018 nog lagere prijzen gaan zien dan de 3200 dollar van een paar dagen geleden.


Lange termijn

Waar wij bij Newsbit in ieder geval heilig in geloven is de toekomst van Bitcoin en blockchain. De afgelopen jaren zijn er complete industrieën opgezet met als doel de blockchaintechnologie verder te ontwikkelen. Met de komst van Bakkt en andere institutionele platformen zoals NASDAQ, die met Bitcoinfutures en later Altcoinfutures komt, DX Exchange (gebouwd op NASDAQ’s technologie) met al 500.000 pre-registraties, mogelijke ETF’s en andere positieve ontwikkelingen ziet het er goed uit voor de toekomst van crypto.


Win een gratis Litecoin!

Litecoin (LTC) winactie! Bitvavo komt in januari 2019 met een update! Om dit te vieren geven wij in samenwerking met Bitvavo wij 5 Litecoins weg! Op 1e kerstdag worden er 5 gelukkige winnaars getrokken! Wil jij meedoen? Dat kan, helemaal gratis! Klik hier.

https://newsbit.nl/5-keer-kans-op-een-litecoin-newsbit-en-bitvavo-geven-100-euro-weg/