Bitcoin crash, inflatie, amerika, dollar
Bitcoin

Bitcoin valt onder 200-weeks voortschrijdend gemiddelde, maar lange termijn beleggers blijven sterk

De Bitcoin koers is na de daling die volgde op het Amerikaanse banenrapport opnieuw de belangrijke 200-weeks voortschrijdend gemiddelde verloren als steunlijn. Met de huidige koers van 19.813 dollar handelen we daar net onder, maar gelukkig is er op andere fronten positief nieuws te melden.

Kostenbasis investeerders op 19.400 dollar

De gemiddelde kostenbasis van investeerders ligt namelijk op 19.400 dollar en dat lijkt op dit moment de belangrijkste steunlijn voor de koers. Voor veel mensen is dat namelijk een psychologische grens. Wat we in het verleden vaak hebben gezien is dat Bitcoin op precies deze lijn steun vond. De koers van 19.400 dollar is dus een belangrijke om in de gaten te houden.

In de volledige koersgeschiedenis van Bitcoin hebben we niet vaak en zeker niet lang onder deze koers gebivakkeerd. Als je gelooft in de lange termijn waarde van Bitcoin, dan kan dit een interessant moment zijn om rustig te beginnen met inkopen. De enige kanttekening is dat resultaten uit het verleden geen garanties bieden voor de toekomst.

Op dit moment spelen de macro-economische omstandigheden een grote rol in het verloop van de Bitcoin koers. De inflatie is wereldwijd nog altijd torenhoog en met name de Amerikaanse centrale bank heeft recent nog de intentie uitgesproken om die eerst onder controle te krijgen, voordat ze hun monetair beleid versoepelen.

Lange termijn holders in controle

Als we naar het hodl-gedrag op de blockchain kijken, dan zien we duidelijk dat de lange termijn holders op dit moment nog alle vertrouwen in Bitcoin hebben. Lange termijn holders zijn entiteiten die hun Bitcoin voor tenminste 155 dagen in bezit hebben en geen verkoopgeschiedenis hebben. Op het moment van schrijven bezit deze groep ongeveer 13,5 miljoen Bitcoin, wat slechts 34.500 Bitcoin van hun all-time high is.

Over de jaren is het aantal Bitcoin in handen van deze groep langzaam opgeklommen. In 2014 ging het bijvoorbeeld om 10 miljoen Bitcoin en inmiddels zijn daar dus bijna 3,5 miljoen Bitcoin bijgekomen. Lange termijn holders blijven snoepen van de gelimiteerde hoeveelheid van 21 miljoen Bitcoin en zetten daarmee opwaartse druk op de koers. In alle koersellende is dat een uitermate positief signaal.

Bitcoin nieuws

Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen
Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken