Bitcoin crash, daalt
Bitcoin

Bitcoin koers valt onder $63.000, whale transacties kelderen

Bitcoin whales vertraagden hun transactie-activiteit de afgelopen twee dagen, net voordat de Bitcoin koers onder de 63.000 dollar kwam. Volgens Santiment lag het totale aantal transacties van 100.000 dollar of meer op 9.923 de afgelopen twee dagen. Dat is 42% minder dan de 17.091 stuks van de twee dagen daarvoor.

Ook op de futuresmarkt is men bearish

Als we Ki Young Ju mogen geloven, dan zijn op dit moment ook handelaren op de futuresmarkt bearish over de Bitcoin koers. Daar ziet hij namelijk dat men in een risk-off klimaat zit op de futuresmarkt, wat betekent dat mensen op dit moment geen risico nemen.

Dat zijn momenten waarop Bitcoin het minder goed doet. Ook de Fear & Greed Index staat op dit moment op “neutraal” terwijl we afgelopen week nog in een periode van “hebzucht” zaten.

Het lijkt erop dat het sentiment in de markt dus ook echt begint om te slaan. Mensen geloven steeds minder in het tweede deel van de bullmarkt. Al is dat vaak wel het moment waarop Bitcoin toeslaat.

Checkmatey gelooft dat het tijd is voor Bitcoin om in beweging te komen.

De verliezen zijn genomen

“De verliezen zijn genomen, de winsten zijn genomen, er is weinig verkooprisico meer, het is tijd om in beweging te komen”, aldus Checkmatey over de Bitcoin koers. Waarschijnlijk doelt hij hier op beweging in de positieve zin van het woord voor investeerders.

Wat we nu op de borden zien, die koers van 62.000 dollar, is natuurlijk wat minder vrolijk voor Bitcoin. Zeker als je bedenkt dat we niet lang geleden nog op 72.000 dollar stonden en dachten aan een nieuwe uitbraak van de Bitcoin koers naar all-time highs.

De rest van de markt heeft het ogenschijnlijk nog moeilijker dan Bitcoin. Zo staat Ethereum op een nog groter verlies en is van de top 10 Solana de grootste verliezer. Solana staat op een daling van 7,20% over de afgelopen 24 uur.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten
Crypto analist: Bitcoin koers bevindt zich in nieuwe bullish trend
Donald Trump haalt uit naar Bitcoin-land El Salvador
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren