Bitcoin (BTC) ontploft
Bitcoin

Crypto analist doet bizarre vergelijking: ‘Bitcoin is als cocaïne snuiven’

Bitcoin-legende Willy Woo, die bekendstaat om zijn sterke analyses op basis van data van de blockchain, doet nu wel een hele bijzondere uitspraak op Twitter. Hij vergelijkt het vasthouden van Bitcoin namelijk een een leven dat voor 75% bestaat uit het kauwen op glas en voor de overige 25% uit het snuiven van cocaïne.

Investeren in Bitcoin is niet makkelijk

Zijn uitspraken zijn natuurlijk een beetje heftig, maar wat Willy Woo bedoelt is dat het vasthouden van Bitcoin heel moeilijk is. Voor de buitenwacht ziet het er eenvoudig uit.

Je koopt Bitcoin en een paar jaar later is je geld meer dan verdubbeld. Wat zij echter niet zien, is dat je door een gruwelijke bearmarkt bent gegaan en op die moment schreeuwen je emoties dat je moet verkopen.

Op die momenten proberen jouw gedachten je er continu van de overtuigen dat het een slecht idee is om je Bitcoin vast te houden. Je moet erg sterk in je schoenen staan om dan niet te verkopen. Zeker niet als het om significante bedragen gaat.

Om die reden zegt Woo dat het vasthouden van Bitcoin voor 75% bestaat uit het “kauwen op glas.”

Is de bullmarkt van Bitcoin voorbij?

De grote vraag op dit moment is natuurlijk of de bullmarkt van Bitcoin nog een vervolg krijgt. Vooralsnog ligt de top op 73.800 dollar en steeds meer mensen maken zich zorgen dat het misschien alweer voorbij is met de pret.

Willy Woo sluit zich daar duidelijk niet bij aan.

“De kans is groot dat we nog een slag omhoog krijgen. Misschien zelfs twee als de traditionele financiële markt net zo hebzuchtig is als het retail-publiek in 2017”, aldus Willy Woo.

Dat geeft natuurlijk geen zekerheid op volgende stijgingen, maar Willy Woo is een analist die zich altijd baseert op data. Daarmee kunnen we in ieder geval iets van extra gewicht toekennen aan het vervolgen van de bullmarkt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving