Bitcoin

Bitcoin volume in Oekraïne stijgt met 200% omdat de oorlog valutaproblemen veroorzaakt

Het Bitcoin volume is explosief gestegen op een grote cryptocurrency exchange in Oekraïne. Dit gebeurde vlak na de Russische invasie, zo blijkt uit gegevens. Volgens CoinGecko verdrievoudigde het volume op 24 februari.


BTC volume stijgt in Oekraïne

Toen het gewapende conflict met Rusland begon, was de impact op de fiat-valuta’s van beide landen meteen duidelijk. Terwijl de Russische roebel aanzienlijk crashte, daalde ook de Oekraïense valuta genaamd de ‘hryvnia’ tot een nieuw historisch dieptepunt.

Ondanks dat ook de Bitcoin koers hard crashte steeg het volume in Oekraïne direct na de aanval. Het effect was dat het volume op de Oekraïense exchange ‘Kuna’ in drie dagen tijd met bijna 400% is gestegen.

Het volume op de Oekraïense exchange stijgt – Bron: Coingecko

Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Niet alleen de dalende wisselkoers van de nationale valuta van Oekraine zorgt ervoor dat inwoners naar de Bitcoin stappen. Een andere belangrijke reden is namelijk dat de Nationale Bank van Oekraïne het pinnen van contant geld heeft beperkt tot 100.000 UAH (3000 euro) per dag.

Bitcoin nieuws

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Mike Novogratz verwacht Bitcoin correctie tot $42.000
Miner Marathon start ‘Slipstream’ om Bitcoin transacties sneller te maken
Meer nieuws

Meest gelezen

Hoeveel VeChain moet je kopen om miljonair te worden?
Deze 3 cryptomunten zijn klaar voor een grote prijsstijging
Google Bard voorspelt de impact van de Bitcoin halving op de Shiba Inu koers