Bitcoin, Ethereum,, Trending

Bitcoin weer door $10k, ook Ethereum en Ripple stijgen

Na een flinke daling afgelopen week zien we vandaag dat de Bitcoin koers weer tot boven de $10.000 dollar is gestegen. Dankzij deze BTC stijging zien we ook de Ripple en Ethereum koersen groen kleuren.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin (BTC) op naar een enorme Bull Run?

Een paar dagen geleden zagen we de Bitcoin koers zo’n $600 dollar dalen in een tijdsspanne van slechts een half uur. Deze crash zorgde ervoor dat de Bitcoin koers onder de $10.000 grens zakte. De koers tikte zelfs even een dieptepunt van $9370 dollar aan op 29 augustus. Sindsdien is de BTC prijs langzaam hersteld. Vandaag zien we zelfs dat de Bitcoin koers zelfs met 5,4% is gestegen tot $10.135 dollar.

 
BTC/USD

Het is lastig om te voorspellen waar het heen gaat met de BTC koers. Aan de ene kant lijkt de grafiek op korte termijn bearish. Echter, aan de andere kant lijken alle belangrijke indicatoren op lange termijn bullish. Zo liet Mike Novogratz vorige week weten dat de betrokkenheid van institutionele beleggers, denk aan Bakkt, de cryptowereld weer een nieuwe bull run zou brengen.

Daarnaast ligt de Bitcoin hashrate op het hoogste punt ooit. Dat betekent dat het Bitcoin netwerk veiliger en sneller is dan ooit te voren. Ook dit is een belangrijke indicator voor een bull run.

 

Ethereum (ETH) prijs stijgt met 4.25 procent

De grootste altcoin, Ethereum weet, dankzij de Bitcoin prijsstijging, vandaag een goede winst te boeken. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 ETH token rond de $178,00 dollar. 24 uur geleden lag de Ethereum prijs nog rond de $170 dollar. Dat betekent dat de Ethereum koers vandaag met zo’n 4,25 procent is gestegen.

 
ETH/USD

Analist Thijs geeft aan dat er tussen de $180 en de $198 dollar zeer veel resistance zit. Hij verwacht dan ook niet dat deze snel doorbroken zal worden. Echter, als deze resistance doorbroken wordt kunnen we een flinke prijsstijging verwachten.

 

Ripple (XRP) stijgt ‘slechts’ met 1.32 procent

De op 1 na grootste altcoin, Ripple (XRP), kan minder mee profiteren met de Bitcoin koersstijging. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 XRP token rond de $0,260 dollar. 24 uur geleden lag de XRP prijs rond de $0,257 dollar. Dat betekent dat de Ripple koers vandaag met zo’n 1.32 procent is gestegen.

 
XRP/USD

Analist Nick geeft aan dat XRP een weerstand ondervindt tussen de $0,260 en de $0,264 dollar. Als deze doorbroken wordt kan de XRP prijs stijgen tot $0,276 dollar. Daar ligt de volgende resistance.

Ook waarschuwt Nick om niet direct in te stappen na een dergelijke prijsstijging. “FOMO is gevaarlijk en kan je flinke verliezen opleveren,” zegt hij.

 

Bitcoin nieuws

Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Bitcoin ETF van BlackRock voor het eerst $0 aan instromen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?