Bitcoin whale
Bitcoin

Bitcoin whale koopt elke dag voor $1 miljard aan BTC

Een bijzondere whale is momenteel actief op het Bitcoin (BTC) netwerk. Dit vermogende adres koopt dagelijks voor maar liefst $1 miljard aan Bitcoin, blijkt uit gegevens van het WuBlockchain-rapport.

Deze aanzienlijke aankopen trekken de aandacht van de crypto-gemeenschap, waarbij sommige analisten vermoeden dat dit gedrag de BTC-koers naar een nieuwe all-time high zou kunnen stuwen.

De transacties komen van een relatief nieuw BTC-adres. Analisten suggereren dat dit adres gelinkt is aan institutionele beleggers die hun positie in Bitcoin vergroten. Hoewel de precieze eigenaar van de wallet onbekend is, duidt het enorme bedrag van miljarden dollars erop dat het waarschijnlijk om institutionele investeerders gaat.

Whale activiteit en ETF’s duiden op stijgende Bitcoin koers

Historisch gezien is de activiteit van whales sterk verbonden met de Bitcoin-prijs. Wanneer vermogende adressen grote hoeveelheden munten kopen, is dat vaak een teken dat de BTC-koers zal stijgen.

Tegelijkertijd ziet BTC een toename in investeringen in Bitcoin Spot Exchange Traded Funds (ETFs). Na een periode van verliezen hebben deze fondsen meerdere weken achter elkaar positieve kapitaalinstromen ontvangen, wat een duidelijk teken is dat beleggers optimistisch zijn over de Bitcoin-prijs.

De nieuwe ETFs spelen een belangrijke rol in de BTC-koers. Sinds de lancering van deze fondsen in januari heeft de grootste cryptocurrency een sterke rally doorgemaakt, die leidde tot een nieuwe all-time high van $73.700.

Bitcoin prijs daalt fors na sterk Amerikaans banenrapport

Afgelopen vrijdag is de stijging van de Bitcoin-koers abrupt tot stilstand gekomen. Binnen enkele uren daalde de koers met duizenden dollars, nadat een sterk banenrapport uit Amerika werd gepubliceerd. Dit nieuws zorgde voor schommelingen in de markt en leidde tot een aanzienlijke correctie in de waarde van Bitcoin. Momenteel ligt de prijs van één Bitcoin rond de $69.300.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin
LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners
Volgende week vrijdag cruciaal voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen