Bitcoin whale
Bitcoin

Bitcoin Whales kopen in 24 uur voor miljarden dollars aan BTC

De CEO van blockchain-analyseplatform CryptoQuant zegt dat whales bijna 3 miljard dollar aan Bitcoin kochten in slechts 24 uur tijd. Het gaat om Ki Young Ju, die hierdoor zelfs durft te spreken van het aanbreken van een “nieuw tijdperk” voor Bitcoin.

Wie zijn deze whales?

Om deze resultaten te krijgen maakte Ki Young Ju filters om investeerders te vinden die tenminste 100 Bitcoin bezitten, maar ook binnen de afgelopen 24 uur tenminste één transactie hadden gedaan.

Natuurlijk werden ook gecentraliseerde beursplatformen en miners weggefilterd.

De recente opleving van de activiteit van whales is volgens Ki Young Ju niet gerelateerd aan de Spot Bitcoin ETFs, die in januari werden goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

In totaal ging het de afgelopen 24 uur om 47.000 Bitcoin die door de whales werden opgekocht. Dat zijn hoeveelheden waar je misselijk van kan worden.

Jonge whales kopen agressief Bitcoin in

Afgelopen maand zei Ju dat nieuwe whales of investeerders met tenminste 1.000 Bitcoin die zij minder dan 155 dagen bezitten, bijna twee keer zoveel Bitcoin verzamelden als whales die hun Bitcoin 155 dagen of langer bezitten (zogenaamde long-term holders).

Dat is wellicht wel een trend die het gevolg is van de introductie van de Spot Bitcoin ETFs. Er zullen immers veel whale-wallets uit de aankopen van de Spot Bitcoin ETFs gekomen zijn.

Vanmiddag opent de handel in de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs weer. Dat kan ook weleens een spannend moment worden voor Bitcoin. De afgelopen weken waren de resultaten minder, maar op vrijdag stond er plotseling weer een instroom van ruim 300 miljoen dollar.

Kan Bitcoin dat doorzetten?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Voormalig Coinbase directeur pijst Bitcoin en haalt keihard uit naar Federal Reserve
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017