Bitcoin

Bitcoin whales verkopen terwijl Grayscale 7188 Bitcoin koopt

Een enorme verkoopmuur rond de $20.000 kan leiden tot een grote overdracht van Bitcoins van whales naar institutionele instellingen.


Exchange inflows en inkopen van Grayscale

Het lijkt erop dat Bitcoin whales hun BTC tokens aan institutionele beleggers verkopen. Gegevens uit verschillende bronnen tonen namelijk aan dat er deze week meer Bitcoin terugkeerde naar exchanges. Dit terwijl instituties nog altijd veel Bitcoin opkopen.

Statistieken van Coin98 bevestigden dat investeringsgigant Grayscale tweemaal zoveel Bitcoin kocht als miners in november konden creëren. Samen met Square en PayPal, de andere grote bedrijven die steeds meer BTC kopen, creëert Grayscale een onbalans in het aanbod waarvan prijsstijgingen het enige logische gevolg zijn.

Bitcoin gemined V.S. Bitcoin gekocht – Bron: Coin98

Dit scenario zette de toon voor december. Waarbij Grayscale zijn grootschalige aankopen van Bitcoin voortzette. Het kocht in totaal meer dan 7.000 Bitcoin in slechts 24 uur tijd. Het Bitcoin vermogen van Grayscale bedraagt nu meer dan $10,5 miljard.

Tegelijkertijd verbrak de Bitcoin deze week zijn all-time highs. De Bitcoin heeft een paar keer geprobeerd de psychologische $20.000 grens aan te tikken. Echter ondervond de munt daar een enorme verkoopdruk.

Deze verkoopdruk zorgt ervoor dat BTC nu verhandelt tussen de $18.000 en $19.500. De munt lijkt kracht op te bouwen om opnieuw de $20.000 grens te testen, maar de sell-walls op $20.000 is nog steeds enorm.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


De rijken kopen de Bitcoin

Het fenomeen dat rijke investeerders massaal Bitcoin kopen heeft zelfs de aandacht getrokken van de reguliere media.

“Het totale aantal accounts dat voor meer dan $1 miljoen aan Bitcoin koopt en het vervolgens van de exchange haalt, is enorm gestegen”, meldde CNBC donderdag.

“Analisten zeggen dat signalen aantonen dat rijke investeerders de Bitcoin verzamelen en het vervolgens offline opslaan om het ergens wat veiliger op te slaan. “

Tegelijkertijd bereikten de totale Bitcoin adressen in winst, versus het moment waarop de coins in die adressen werden geplaatst, op vrijdag nieuwe recordhoogtes, zo blijkt uit de laatste gegevens van Glassnode.

 

Bitcoin nieuws

Worden Bitcoin ETF’s via Hongkong toegankelijk voor Chinese beleggers?
Slapend Bitcoin-adres uit Satoshi-tijdperk plotseling geactiveerd na tien jaar rust
Populaire crypto analist ziet ‘fantastische setup’ voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC