Bitcoin

Bitcoin whales zijn niet van plan te verkopen tegen huidige prijzen

Grote Bitcoin whales hebben al 5 jaar geen BTC verkocht. Dit suggereert dat ze optimistisch zijn over de langetermijnvooruitzichten van Bitcoin. Hebben de whales gelijk en gaat de koers flink stijgen?


Bitcoin whales zijn geduldig

Een grote Bitcoin whale met 68.000 Bitcoins, ter waarde van $523 miljoen, heeft zijn tokens al meer dan vijf jaar niet verplaatst. Uit gegevens blijkt dat andere whales hun BTC op vergelijkbare wijze gemiddeld 4,7 jaar vasthouden.

Hoewel ze enorme aantallen Bitcoins hebben beschermen de whales die de munten jarenlang vasthouden BTC niet tegen een enorme crash. Op 12 maart daalde de prijs tot $3600 en ook toen hebben bijna alle whales hun geld niet verplaatst.

Wat de gegevens echter aantonen, is dat veel whales zich comfortabel genoeg voelen om hun BTC tokens lang vast te houden. Dit ondanks het risico op een aanzienlijke correctie. Dit schetst een optimistische langetermijntrend voor de cryptocurrencymarkt. Ook laat het zien dat vermogende investeerders zeer geduldig zijn.


Wat zijn de whales van plan?

Sinds 2015 is de infrastructuur die de markt voor cryptocurrency ondersteunt, enorm verbeterd. Zo zijn er een groeiend aantal vertrouwde custiodians geopend en is er een grotere verscheidenheid aan futures exchanges beschikbaar.

De interesse van zowel particuliere investeerders als institutionele beleggers in de digitale munten lijkt te groeien. Steeds meer mensen beginnen de waarde van de munt in te zien en dat zorgt ervoor dat er een sterkere ondergrens gecreëerd wordt. Uit een rapport van Coinbase bleek dat particuliere beleggers na de daling tot $3.750 in maart de dip onmiddellijk kochten.

Gegevens uit het kwartaal rapport van Grayscale toonden ook aan dat er een merkbare toename is in de vraag naar Bitcoin door institutionele beleggers. Naarmate meer investeerders Bitcoin verzamelen, neemt het circulerende aanbod van de munt af. Dit kan grote neerwaartse trends in de markt verzwakken. In de loop van de tijd is het mogelijk dat corrigerende fasen zwakker worden naarmate Bitcoin zijn vaste aanbod van 21 miljoen nadert.

Bovendien beschouwen whales en andere lange termijn investeerders Bitcoin als het beste bezit om op lange termijn vast te houden. Verloren tokens kunnen niet worden teruggevorderd, de muntvoorraad wordt beperkt en de halving vermindert het tempo waarmee nieuw aanbod wordt geïntroduceerd op de markt.

Zelfs met de halving die plaatsvindt over 13 dagen, bestaat er nog steeds een mogelijkheid dat BTC een terugval ziet, ongeacht de terughoudendheid van whales om hun munten te verkopen. Maar de optimistische houding van whales vermindert wel de kans op een val op korte termijn.

 

Bitcoin nieuws

Slapend Bitcoin-adres uit Satoshi-tijdperk plotseling geactiveerd na tien jaar rust
Populaire crypto analist ziet ‘fantastische setup’ voor Bitcoin
Bitcoin Whales kopen in 24 uur voor miljarden dollars aan BTC
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC