Coinbase meldt recordaankopen Bitcoin te midden van 12 maart crash

De Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase heeft onlangs een opmerkelijk rapport gepubliceerd. Hierin stonden gedetailleerd beschreven hoe de gebruikers reageerden op de crash van 12 maart.


‘Buy the dip’

Veel investeerders, op de reguliere markten, raakten in paniek toen het reisverbod van president Trump een schok veroorzaakte in de wereldeconomie. Investeerders op Coinbase reageerde exact tegenovergesteld. Men stortte massaal nieuw fiat geld om goedkoop Bitcoins in te slaan, zo staat beschreven in een rapport dat op 31 maart werd gepubliceerd. ‘Buy the dip’ is een advies om een aandeel te kopen na een flinke daling. Er wordt daarna gehoopt op een prijsstijging. Het lijkt erop dat dit gebeurde bij Bitcoin.

Coinbase kende enorm hoge handelsactiviteiten gedurende de 48 uur tijdens en na de crash. ‘Record brekend‘ in vergelijking met de 12 maanden gemiddelden.


Grotere handel

Bitcoin was de meest verhandelde cryptomunt tijdens de crash. Coinbase schatte de handelsvolumes zes keer zo hoog dan gemiddeld tijdens de crash. Ook waren er drie en een half keer het gemiddelde aantal actieve handelaren en een koopratio van 69%.

Ether (ETH) was de op één na populairste cryptocurrency tijdens de crash. Hier telden ze vijf keer het gemiddelde aantal ETH-handelaren dat zeven keer meer volume genereerde. Er was een buy-ratio van 67%.

Alle andere altcoins samen werden ook zeven keer zo veel verhandeld dan normaal. Ripple (XRP), Tezos (XTZ), Chainlink (LINK), Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH) waren de meest populaire munten.


Verhoging koopdruk

$1,3 miljard aan fiat en cryptocurrency werd tijdens de crash op Coinbase gestort. Dit is maar liefst vijf keer meer dan gemiddeld.

De toestroom van kapitaal ging gepaard met een verdubbeling van het gebruikelijke aantal aanmeldingen van nieuwe gebruikers. Daarnaast was er een verdrievoudiging van het aantal actieve handelaren. In totaal zorgde de toename van gebruikersactiviteit ervoor dat het handelsvolume zes keer zo hoog was als het gemiddelde.

Coinbase merkt ook op dat de koopdruk met meer dan 10% toeneemt in vergelijking met verkopen. Hierbij vertegenwoordigen kopers 67% van alle handelsactiviteiten, een stijging van 60%.