Bitcoin

Bitcoin wordt voor premium prijs verkocht in Nigeria

Nadat de centrale bank van Nigeria ongeveer anderhalve week geleden een verbod heeft geplaatst op het opereren van crypto-exchanges, wordt de Bitcoin (BTC) nu voor een premium prijs in het land verhandeld.


Nigeria niet enige land met premie op BTC-prijs

Dat er belangstelling voor BTC was vanuit Nigeria was al bekend, maar wordt nu nog eens bevestigt. Inwoners uit het land betalen nu door het verbod op crypto exchanges in het land gemiddeld 36% meer per Bitcoin. Hierdoor wordt Bitcoin nu voor ruim $71.100 per stuk verhandeld, bijna $20.000 meer dan de huidige waarde van de top crypto.

Hiermee wordt in Nigeria momenteel de grootste premie bovenop de huidige marktwaarde van Bitcoin gevraagd. Het is echter niet het enige land waar het gebeurt, zo wordt er bijvoorbeeld circa 3.24% premie gevraagd in Zuid-Afrika, en variëren de percentages tussen de 1% en 3% in Argentinië, Maleisië, Peru en Vietnam.


Verbod wellicht slechts tijdelijk

Het verbod op crypto exchanges in Nigeria was opvallend. In 2020 kende het land namelijk een enorme toename in interesse in de top cryptocurrency. Volgens gegevens afkomstig van blockchain.com, stond Nigeria zelfs bovenaan de lijst van best presterende landen op dit gebied.

Volgens de centrale bank van Nigeria zou de Bitcoin een aanzienlijke bedreiging kunnen vormen voor hun nationale fiat-valuta, de naira. Dit zou er dan ook uiteindelijk voor het verbod hebben gezorgd. Er worden op regerings-niveau echter nog volop gesprekken gevoerd voor een eventuele toekomst voor cryptocurrencies in het land. Dat het verbod permanent is, is dan ook nog helemaal niet zeker. Het is echter nog niet bekend wat voor een vorm de eventuele regulering van cryptocurrencies in het land zal gaan krijgen.

Bitcoin nieuws

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen