Bitcoin koers crash
Bitcoin

Bitcoin zakt onder de $36K door zorgen over ‘death cross’

De Bitcoin is onder het ondersteuningsniveau van $36.000 gezakt. Dit vanwege grote zorgen over regelgeving, milieuproblemen en een naderende death cross.


Bitcoin zakt onder cruciaal ondersteuningsniveau

De Bitcoin koers ligt op het moment van schrijven rond de $35.300. Daarmee is de waarde inmiddels bijna gehalveerd sinds de recordpiek van april van bijna $65.000. Verschillende handelaren voorspellen nu dat de BTC prijs terug kan vallen naar $32.500. Als de koers ook daar doorheen zakt zullen we opnieuw de ondersteuning van $30.000 gaan testen.

Bitcoin Death Cross – Bron: Tradinngview

De plotselinge daling van Bitcoin komt doordat traditionele markten te maken kregen met neerwaartse druk. Dit gebeurde vanwege de opmerkingen van de Amerikaanse Federal Reserve over de mogelijkheid om de rente sneller dan verwacht te verhogen. Bovendien heeft de aanscherping van de regelgeving op crypto valuta’s in China de prijs ook onder druk gezet.


De naderende death cross

Deze dalende prijs trend heeft ervoor gezorgd dat er een zogenaamde ‘death cross’ op zal gaan treden op de Bitcoin grafiek. Een death cross vindt plaats wanneer het voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen onder het voortschrijdend gemiddelde van 200 dagen komt. Dit wijst historisch gezien op een enorme koersdaling. Handelaren zijn dus extreem angstig voor een vergelijkbare situatie met 2018.

De eerdere death crosses van Bitcoin resulteerden namelijk in extreme prijsdalingen van 70% in 2018 en 47% in 2019. De death cross in 2020 vond plaats kort na de door Covid pandemie veroorzaakte marktcrash in maart.

“Speculatieve rapporten suggereren dat Bitcoin snel zou kunnen dalen tot de $20.000. Ze verwijzen naar het dreigende bearish kruis van de 50 en 200 dagelijkse voortschrijdende gemiddelden”. Zo vertelde hoofd van de markten bij beursvennootschap ITI Capital, Stephen Kelso.

Het zal dus een spannende tijd worden voor Bitcoin investeerders de komende weken.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?