Bitcoinn bearmarket
Bitcoin

Bitcoin ziet er heel bearish uit onder de 22.500 dollar

Het sentiment is plotseling heel bearish en dat zien we duidelijk terug in de Bitcoin koers die voor de afgelopen 24 uur een min van 6,25 procent noteert. De hele week bewoog de Bitcoin koers al zijwaarts en dat werd de bulls vandaag teveel. Het resultaat is een scherpe daling die ons tot onder de 22.000 dollar bracht.

Bitcoin koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

“Nieuwe dieptepunten een kwestie van tijd”

Capo of Crypto is al langer bearish over de Bitcoin koers en roept nu dat nieuwe dieptepunten “een kwestie van tijd” zijn. De analist verwacht dat het op deze manier niet lang duurt voordat Bitcoin weer onder de 20.000 dollar handelt en daarmee de paniek weer volledig terugbrengt naar de markt. Ook Crypto Chase is niet bepaald optimistisch over de huidige markt. “Hopelijk is dit een zoektocht naar liquiditeit, anders is het over”, aldus een duistere Crypto Chase.

Voorafgaand aan de daling sprak ook Venturefounder zich uit over een mogelijke koersdaling. Hij gaf aan dat iedere Bitcoin koers onder de 23.000 dollar een “prima prijs is om te kopen voor de lange termijn”, waar hij aan toevoegde dat de bearmarkt waarschijnlijk nog niet voorbij is. Al is de Relative Strengt Index (RSI) die rond het laagste punt ooit zit een teken dat Bitcoin op dit moment oververkocht is. 

Exchanges zien grote piek in uitstromen

Ondanks de koersdaling, zien de grote exchanges momenteel een enorme piek in de uitstromen. Tijdens de eerste uren van 19 augustus stroomden er al 21.500 Bitcoin weg bij de grootste beursplatformen ter wereld. Waarschijnlijk zijn dat mensen die snel toeslaan tijdens de relatief lage koersen om te profiteren van de dalingen.

Bitcoin exchange uitstroom – Bron: CryptoQuant

Uiteindelijk kan alleen de tijd ons leren of we momenteel nog in een bearmarkt zitten. De laatste weken zag het er ineens goed uit voor Bitcoin, maar vandaag is die feeststemming even verdwenen. Het is te hopen Bitcoin zich snel weer kan herpakken, want een nieuwe daling onder de 20.000 dollar kan de markt weleens totaal breken. 

Bitcoin nieuws

Bitfinex: Vraag naar Bitcoin vijf keer groter dan aanbod na Halving
Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’