Bitcoin

BitFury plant één van de grootste openbare notering in Europa

Het Bitcoin (BTC)-miningbedrijf ‘BitFury’ is zich naar verluidt aan het voorbereiden voor één van de grootste openbare noteringen in Europa. Het mining-bedrijf zou naar verluidt binnen 12 maanden openbaar willen gaan.


Van $1 miljard naar £1 miljard

Volgens de laatste cijfers zou BitFury gewaardeerd kunnen op een miljard pond (£). Voordat ze hun IPO kunnen lanceren, moet deze eerst beoordeeld worden. De BitFury Group die achter het miningbedrijf Bitfury zit zou hiervoor naar verluidt een samenwerking zijn aangegeaan met de financiële auditgigant Deloitte. Alhoewel BitFury zijn hoofdkantoor in Nederland heeft zitten, is het wettelijk in het Verenigd Koninkrijk (VK) gevestigd.

De laatste keer dat BitFury gewaardeerd werd, werd het op $1 miljard gewaardeerd, of circa £730 miljoen. Het bedrijf wil deze waardering echter met circa 33% verhogen in de komende beursgang. Het bedrijf heeft vele grote investeerders waaronder grote namen in de cryptowereld, waaronder Mike Novogratz’s Galaxy Digital en de Australische investeringsbank Macquarie.


Mining-industrie komt weer op gang

Wanneer de beursintroductie eenmaal voltooid is, wordt BitFury de grootste notering tot op heden als Europees Cryptobedrijf. Momenteel heeft de Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase de kroon voor het ondergaan van de grootste openbare notering door een cryptobedrijf.

BitFury zet gespecialiseerde cryptomining-hardware in om digitale activa te minen. Het heeft lopende activiteiten op meerdere wereldwijde locaties waaronder IJsland, Noorwegen, Canada en Centraal-Azië.

De cryptocurrency mining-activiteiten beginnen na het hardhandig optreden van China weer toe te nemen. Afgelopen juli werd de bodem bereikt, waarna de Bitcoin-hashrate inmiddels weer 70% hersteld is. Uit gegevens afkomstig van Blockchain.com is de BTC-hashrate momenteel circa 141 miljoen TH/s. Het lijkt hiermee een goed moment voor Bitcoin-miningbedrijven om te kiezen voor openbare notering, aangezien de markt weer op stoom komt.

Bitcoin nieuws

Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Bitcoin ETF van BlackRock voor het eerst $0 aan instromen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?