Bitcoin

BitMEX CEO waarschuwt: Bitcoin prijs kan dalen naar $3k

De CEO van crypto exchange BitMEX, genaamd Arthur Hayes en een bekende trader genaamd ‘Crypto Capo’ voorspellen beide dat de Bitcoin prijs spoedig weer tot $3.000 kan dalen.

In de BitMEX nieuwsbrief van 9 april 2020 zei Hayes dat, aangezien hij verwacht dat de Amerikaanse aandelenmarkt weer gaan dalen, alle aandelen weer kunnen crashen. Hierdoor zal ook de Bitcoin prijs een correctie tegemoet gaan.

Ook een andere analist denkt dat de BTC koers verder kan dalen. Voorafgaand aan de enorme crash die op 12 maart plaatsvond, voorspelde ‘Crypto Capo’ een daling tot $3000. Deze week voorspelde Crypto Capo opnieuw dat Bitcoin waarschijnlijk zal dalen naar het bereik van $2.100 tot $3.000.


Komt er een nieuwe grote crash?

Hayes verwacht schijnbaar dat de Amerikaanse aandelenmarkt weer zal dalen na een ogenschijnlijke sterke opleving die eind maar begon.

Het recente stimuleringspakket van $2 biljoen, in gang gezet door de Federal Reserve, is bedoeld om een nieuwe marktcrash in 2008 te voorkomen en het lijkt erop dat dit de afgelopen weken heeft geleid tot een grotere honger naar aandelen.

Historische gegevens suggereren echter dat de Amerikaanse aandelenmarkt, temidden van economische onrust, de neiging heeft om verschillende grote fake-outs te zien.

Gezien het feit dat er beperkte vooruitgang is geboekt bij het beperken van de coronavirus pandemie in de VS en Europa, is de wereldwijde productie tot stilstand gekomen en lijken de grote Europese economieën in een vrije val te verkeren. Hierdoor zijn risicovolle investeringen zoals aandelen en Bitcoin kwetsbaar voor een grote correctie. Hayes legde uit:

“Zou de Bitcoin koers weer de $ 3.000 kunnen testen? Absoluut. Terwijl de SPX over de kop gaat en 2000 test, verwacht ik dat de alle investeringen weer gaan crashen.”

Op 12 maart daalde de Bitcoin prijs op sommige exchanges tot $3.600. Dit gebeurde voornamelijk op futures exchanges, waaronder BitMEX, OKEx en Binance Futures, terwijl de spotmarkten boven de $ 4.000 bleven.

Of Bitcoin dit niveau van $ .600 opnieuw zou testen of zou consolideren tot het ondersteuningsbereik van $ 4.500 tot $ 4.800, valt nog te bezien, maar een andere extreme crash zou zeker kunnen worden veroorzaakt door de Amerikaanse aandelenmarkt die in elkaar zakt.


Hayes is nog steeds positief

De meeste landen, vooral de Verenigde Staten en Europa, zijn in paniek omdat het aantal gevallen van besmettingen dagelijks toeneemt.

Terwijl vooraanstaande wetenschappers zoals Dr. Anthony Fauci hebben gezegd dat er 12 tot 18 maanden nodig zijn om vaccins te produceren, hebben verschillende farmaceutische giganten gezegd dat ze optimistisch blijven in het produceren van vaccins binnen de komende acht maanden.

Nu de VS en Europa vooruitgang zien in het beperken van coronavirus en mensen langzamerhand minder paniekerig worden, zal het kunnen dan de economie juist weer wat gaat opleven. Dit zal mogelijk zal leiden tot een stijgende vraag naar Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Ondanks zijn negatieve uitspraak van hierboven denkt Hayes dat Bitcoin hier is om te blijven. Hij schat dan ook dat BTC tegen het einde van het jaar rond de $20.000 zal liggen.

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?