Exchange

BitPay voegt ondersteuning voor 3 stablecoins toe

BitPay, de cryptocurrency-betalingsverwerker, heeft ondersteuning voor 3 stablecoins toegevoegd. Zo zijn Circle’s USD-munt (de USDC), de Gemini-Dollar (GUSD) en Paxos Standard-token (PAX) aan het platform toegevoegd.


Nieuwe mogelijkheden

Volgens de mede-oprichter van het bedrijf, Stephen Pair, worden er nieuwe mogelijkheden geopend wanneer stablecoins worden geaccepteerd. Zo bieden stablecoins de stabiliteit van de dollar, maar de veiligheid en efficiëntie van blockchain-betalingen, aldus de mede-oprichter.

Hierdoor kunnen bedrijven bijvoorbeeld hun internationale klanten factureren zonder dat hier hoge kosten of lange wachttijden tot zij hun geld ontvangen aan vast zitten. Er hoeven ook geen rekensommen gemaakt te worden voor het bedrag, want bij 1 stablecoin is ook 1 dollar of euro.


Betalingsprocessor BitPay

BitPay is uitgegroeid tot een van de grootste betalingsprocessors met cryptocurrency. Circa 30.000 verkopers maken gebruik van de diensten van BitPay, waaronder ook Microsoft. Door de 3 stablecoins toe te voegen, kunnen zij vanaf nu ook alle 3 de toegevoegde stablecoins accepteren. Hiernaast ondersteunt Bitpay ook betalingen in Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) en Ethereum (ETH). Naar verluidt is het bedrijf ook aan het kijken naar Ripple’s XRP. Deze cryptocurrency wordt op dit moment echter nog niet ondersteund. Afgelopen jaar heeft het bedrijf voor ongeveer $1 miljard aan cryptocurrency betalingen verwerkt.


Snellere en goedkopere betalingsafhandeling

Door de stablecoins toe te voegen profiteren gebruikers van een snellere, goedkopere en tevens fraudebestendige betalingsafhandeling. Ook wordt er van gemak geprofiteerd omdat deze vorm van cryptocurrencies geen (grote) prijsschommelingen meemaken door het simpele feit dat ze aan een fiat-valuta als de dollar of de euro zijn gekoppeld.