Exchange Nieuws

Bittrex dient faillissement van Chapter 11 in na SEC-aanklachten

Bittrex, een digitale vermogens-exchange, heeft een verzoek ingediend voor hoofdstuk 11 bij de U.S. Bankruptcy Court voor het District of Delaware.

Activiteiten in VS verminderen

Dit komt slechts een maand nadat het bedrijf aankondigde dat het zijn Amerikaanse activiteiten zou verminderen en een paar weken nadat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) het ervan beschuldigde een niet-geregistreerde effectenexchange te runnen.

Bittrex, de digitale vermogensexchange, heeft in zijn faillissementsaanvraag verklaard dat zijn activa en passiva tussen de $500 miljoen en $1 miljard liggen, waaronder de in Seattle gevestigde Bittrex Inc, twee Bittrex-entiteiten in Malta en een gelieerde entiteit, Desolation Holdings LLC.

Bittrex Global GmbH, de wereldwijde entiteit voor de exchange gevestigd in Liechtenstein, was niet opgenomen in de aanvraag en het bedrijf verklaarde dat de aanvraag in de VS geen gevolgen zou hebben voor Bittrex Global, dat zal blijven opereren voor klanten buiten de VS.

Deze aanvraag is een escalatie van de aankondiging van Bittrex op 4 april om zijn Amerikaanse activiteiten aan het einde van die maand te sluiten vanwege de “aanhoudende onzekerheid over de regelgeving” in de VS.

In een persbericht van deze maandag verzekerde de exchange klanten dat fondsen in de VS die niet vóór 30 april zijn opgenomen, veilig zullen blijven. De faillissementsrechtbank zal beslissen over de procedures voor het verdelen van de resterende fondsen.

Beschuldigd van exploiteren van niet-geregistreerde effectenexchange

De Amerikaanse exchange Bittrex heeft besloten om zijn activiteiten af te bouwen vanwege “wettelijke onzekerheid”, die verergerd werd door een aanklacht van de SEC op 17 april.

De SEC beschuldigde Bittrex van het exploiteren van een niet-geregistreerde effectenexchange en beweerde dat het bedrijf sinds de lancering in 2014 optrad als broker-dealer, exchange en clearingbureau, zonder zich te registreren bij de SEC. De SEC beweerde dat Bittrex “minstens $1,3 miljard” aan inkomsten had gegenereerd sinds 2014, waarvan een aanzienlijk deel afkomstig was van klanten in de VS, waardoor deze klanten “aanzienlijk risico liepen”.

Bittrex ontkende de aantijgingen en beweerde dat de digitale activa op zijn platform geen effecten of investeringscontracten waren. In oktober 2022 kreeg Bittrex ook al een boete van bijna $30 miljoen vanwege “tekortkomingen in verband met de nalevingsprocedures voor sancties”.

De dure boete kwam als slot tijdens een neergang van de markt en waarschijnlijk voelde Bittrex dat toezichthouders cirkelden en probeerde daarom het schip te verlaten, maar het lijkt erop dat het niet snel genoeg was om het faillissement van zijn Amerikaanse entiteiten te voorkomen.

Exchange nieuws

Kunstmuseum stuurt 550.000 dollar aan FTX-donaties terug
KuCoin gooide voor miljoenen dollars aan Ethereum op de digitale brandstapel
Bybit kondigt vertrek uit Canada aan
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen